Először látható online a világot bejárt magyar sikerprodukció

Recirquel
Vágólapra másolva!
A hétvégén első alkalommal teljes egészében online is megtekinthető a Recirquel nagysikerű, A Meztelen Bohóc című produkciója a Müpa Home közvetítéssorozatának keretében. Felvezetésként pedig Vági Bence rendező és a társulat művészei a hét folyamán exkluzív videókban avatják be a nézőket az előadás kulisszák mögötti világába.
Vágólapra másolva!

A Meztelen Bohóc a Recirquel Újcirkusz Társulat második egész estés produkciója, amely 2014-ben a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében debütált Magyarországon a Müpában. A Vági Bence rendezte, a kortárs táncot a színház- és cirkuszművészettel ötvöző előadás a bohóc pályafutásának utolsó pillanatait végigkövetve fejti fel a mosolygós, festett álarc mögött rejtőző lélek valódi mélységeit. A különleges koreográfiájú újcirkusz-előadásban egyszerre van jelen az emberfeletti teljesítmény, a kifinomult mozdulatok és a melankolikus lírai érzékenység.

A Meztelen Bohóc Forrás: Nagy Attila

A produkciót premierje óta több mint 120 alkalommal mutatták be világszerte, köztük az Izraeli Operaházban, a Cannes-i Fesztivál- és Kongresszusi Palotában és a lengyelországi magyar kulturális évad keretében, a Lódzi Nagyszínházban. Különlegessége, hogy a Recirquel mindig az adott ország nyelvén szólaltatja meg A Meztelen Bohóc-ot, amelyet így a közönség láthatott már többek között héber, olasz, francia, spanyol, lengyel és magyar nyelven is.

Lelki-mentális orgazmussal taroltak

Egy hét alatt több mint hétezren látták a magyar Recirquel Társulat öt egész estés előadását az Izraeli Operaházban. A Meztelen Bohóc című darabot nemcsak a közönség, de a kritika is jól fogadta. Hatalmas sikert aratott a Recirquel Társulat Izraelben A Meztelen Bohóc című előadásával.

A nagysikerű produkció most első és egyedi alkalommal online streamelt formában a Müpa Home – Világsztárok az otthonában közvetítéssorozat keretében is látható lesz április 25-én, szombaton, 19 órától a Müpa Facebook-oldalán, YouTube-csatornáján és a Müpa weboldalán is.

Az élő online adás felvezetéseként április 23-tól a társulat tagjai kifejezetten erre az alkalomra készített exkluzív videókban jelentkeznek be otthonaikból és mesélnek A Meztelen Bohóc-cal kapcsolatos élményeikről. A produkció keletkezésének színfalak mögötti világába Vági Bence rendező, a Recirquel alapító-művészeti vezetője, valamint Illés Renátó és Zsíros Gábor artista-táncosok avatják be az érdeklőket a Recirquel és a Müpa Facebook-oldalalán. A közvetítés alatt pedig a társulat a Müpa Facebook-oldalán élő kommentfolyamban válaszol a nézők előadással, jelenetekkel kapcsolatos kérdéseire.