Hatalmas beruházást terveznek a VOLT Fesztivál területén

Volt fesztivál 2018, indulás, beköltözés
Vágólapra másolva!
A soproni VOLT Fesztivál hosszú távú megrendezését garantálja az az egymilliárd forintos közműfejlesztés a Lővér kemping szomszédságában lévő területeken, ami a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg egy kormányhatározatban. 
Vágólapra másolva!

Sopron polgármestere, Fodor Tamás egy hétfői sajtótájékoztatón beszélt a soproni VOLT Fesztivál hosszú távú megrendezését garantáló,

egymilliárd forintos közműfejlesztésről.

A beruházás a Lővér kemping szomszédságában lévő területeket érinti, és a Magyar Közlöny pénteki számában jelent meg egy kormányhatározatban. Fodor Tamás azt mondta, hogy a harkai plató néven ismert terület részben természetvédelmi terület, de a közműfejlesztéssel biztosítják, hogy a terület ugyanúgy fog kinézni, mint jelenleg. Erre környezet- és természetvédelmi tanulmányok készültek. A polgármester elmondta, hogy a fejlesztésre azért van szükség, hogy kulturáltan,

európai színvonalon lehessen a VOLT Fesztivál és az egyéb városi kis-, közepes és nagyrendezvények ideje alatt kiszolgálni az embereket.

A kivitelezést egyébként az önkormányzat biztosítja. Jelenleg a tervezési szakaszban tartanak a munkálatok, és az önkormányzat bízik benne, hogy az áram, víz- és szennyvízrendszer föld alatti kiépítésével az idei VOLT fesztiválra végezni tudnak. A közművek csatlakozási pontokat biztosítanak a rendezvények idején működő kiszolgáló egységeknek.

Itt a VOLT-aftermovie: se hideg, se sár, csak csupa boldogság

Megérkezett az Origo Fesztiválturisták kedvenc fesztiváljának (jó, ez egy hallgatólagos titulus) idei aftermovie-ja. A VOLT Fesztivál 2018-as visszaemlékezős videójából nem derül ki, hogy mennyi esővel, sárral és olykor milyen hideggel kellett megküzdenie a fesztiválozóknak a soproni Lővérekben, de ezt végül is megértjük, az idő megszépít mindent, és csak a szépre emlékezünk mi is.

A beruházás nemcsak a területen megtartandó rendezvények, hanem a mögötte lévő Gida-patak lakópark és Harka ivóvízellátást és szennyvízelvezetését is szolgálja a jövőben. Fodor Tamás azt is elmondta, hogy Sopron neve összeforrt a VOLT Fesztivállal, ami mára országmárkává vált, és nagyon fontos Sopron turizmusának és gazdaságának is.

Volt Fesztivál 2018 Fotó: Rockstar Photographers

Lobenwein Norbert, a fesztivál egyik alapító-főszervezője azt mondta a sajtótájékoztatón, hogy a fejlesztés miatt

komfortosabb, színvonalasabb lesz a fesztivál.

A rendezvény hosszú távú soproni megtartását pedig nemcsak ez a beruházás, hanem a tavaly decemberben az önkormányzattal aláírt, tíz évre szóló szándéknyilatkozat is biztosítja.

Farkas Ciprián városfejlesztési tanácsnok pedig arról beszélt, hogy Sopron jelenleg dinamikusan fejlődő korszakában van,

a VOLT Fesztivál miatt pedig évente mintegy 150 ezer ember érkezik a városba.

Az önkormányzat törekvése egybeesik a kormány azon szándékával, hogy az ide érkezők kulturáltan tudják eltölteni az idejüket.

A VOLT Fesztivált először 1993-ban rendezték meg, az akkori Sportcentrumban. A Lővér kempingben és a vele szomszédos területeken 2002 óta tartják a fesztivált. Az idei VOLT-ot június 26. és 29. között 27. alkalommal rendezik meg, és fellép többek között a Slipknot, a Slash ft. Myles Kennedy and The Conspirators, Parov Stelar, Robin Schulz és LP, a hazai előadók közül pedig Rúzsa Magdi, Majka és a Ők, valamint a Punnany Massif.