Negyvenezer embert várnak a Fezenre

Fezen
Vágólapra másolva!
Napi tízezer látogatóval számolnak a szervezők, és ha valóban ennyien mennek, akkor ez lesz minden idők leglátogatottabb Fezenje.
Vágólapra másolva!

A negyvenezres becslés egyébként a jegyelővételi adatokból jött, és ez azt jelenti, hogy naponta tízezren lesznek a szerdán rajtoló fesztiválon. Kovács Antal főszervező a rendezvény sajtótájékoztaján beszélt többek között a várható látogatottságról. Ha a számításaik helyesek, akkor

az idei, 20. Fezen lesz a valaha volt leglátogatottabb.

Kovács Antal azt is mondta, hogy a korábbiaknál jóval több diák vásárolt jegyet vagy bérletet az idei fesztiválra. A kapunyitás szerdán 10 órakor lesz. Idén körülbelül negyven vendéglátó egység lesz a helyszínen, de borutca és civil utca is színesíti a gasztro- és programkínálatot.

Dub FX már alig várja a pénteki koncertjét.

Mészáros Attila fehérvári alpolgármester is beszélt a sajtótájékoztatón. Azt mondta, az augusztusi, székesfehérvári kulturális programok kiváló nyitánya lesz a Fezent, ami kiváló lehetőséget biztosít a bemutatkozásra fehérvári fiatal, tehetséges zenekaroknak, de akár befutottaknak is, mint a Blahalouisiana.

Idén az egykori MÁV-pályán létrehozott amerikaifutball-pályán és a mellette lévő füves focipályán lesz a kemping. A két nagyszínpad (egy rockos és egy popos) pedig a kemping korábbi helyére kerül. Emellett

egy nagysátorban és a Fezen Klub két termében is várják a fesztiválozókat.

A fellépők között lesz a Faithless, Yngwie J. Malmsteen, az Infected Mushroom, a Milky Chance, Maxi Jazz, a The E-Type Boyz, a Dio Disciples, a Within Temptation, a DevilDriver, a Finntroll, a Powerwolf, Dub Fx, a Nouvelle Vague, a Guano Apes, a Subways, valamint a 69 Eyes. A körülbelül száz magyar zenekar között ott lesz a Tankcsapda, a Lord, a P. Box, a Road, az Omen és a Depresszió.