Magunkban hordozzuk a boldogság magját

dalai lama
A Dalai Láma és Desmond Tutu 2006-ban
Vágólapra másolva!
Két spirituális vezető öt napig beszélget a boldogságról. Különleges könyv készül a beszélgetésből.
Vágólapra másolva!

Két Nobel-békedíjas spirituális vezető, a Dalai Láma és Desmond Tutu az indiai Dharamszalában találkoznak áprilisban, hogy öt napon keresztül beszélgessenek a boldogságról. A beszélgetések leiratából a brit Hutchinson kiadó készít könyvet, írja a Guardian.

A kiadó munkatársa elmondta a londoni könyvvásáron: a buddhista és az anglikán vallási vezető ezt az időszakot elmélyült beszélgetéssel és játékos nevetéssel fogja tölteni, miközben megosztják egymással tapasztalataikat arról,

A két vallási vezető egyébként egymást spirituális testvérnek tekinti. A beszélgetésbe a nagyközönség is bekapcsolódhat: a szerzők Facebook-oldalukon várják a boldogsággal kapcsolatos kérdéseket, a legnépszerűbbeket fel fogják tenni a nagy tudású párosnak.

A Dalai Láma és Desmond Tutu 2006-ban Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi

Ez a könyv lesz kettőjük első együttműködése. A könyv bejelentésekor a Dalai Láma azt mondta: „A boldogság végső forrása bennünk van. A pénzt, a hatalom, a pozíció nem hozhat belső békét."

Desmond Tutu hozzátette: „Az élet néha megpróbáltatásnak tűnik és elveszettnek érezhetjük magunkat. De a boldogság magja el van ültetve bennünk."

A könyv tükrözni fogja kettőjük különleges barátságát is.