Méltóságot adnak az autistáknak

autizmus ékszer
Vágólapra másolva!
Ezek az ékszerek nemcsak egyszerűen feldíszítik a testet, hanem méltóságot adnak a fogyatékkal élő embereknek és az ékszerek viselőjének. Mindehhez egy alapítvány szervezőmunkája szükséges.
Vágólapra másolva!

Az is nagyon jól működik, sokan csúcsminőséget gyártanak ezekből, és a lakóotthonok el is adják. De ha így be lehet vinni a fogyatékosság témáját egy dizájnvásárra, akkor tegyük meg" – mondta Tarr Hajnalka művészeti vezető a Mosoly Otthon Alapítvány termékeiről a vele készült interjúnkban. Ennek megfelelően sáljaikat, trikóikat, noteszeiket autista emberek rajzai díszítik.

Ezüstből és plexiből készült nyakék, Jermakov Katalin munkája, kikiáltási ára 85 000 Ft Forrás: Mosoly Otthon Alapítvány Facebook-oldal / Fotó: Bugár Máté

Ezek a tárgyak magas minőséget képviselnek, és megvásárlásukkal a magyar autista emberek számára fenntartott lakóotthonokat támogatják.

Exkluzív ékszerek autista rajzok alapján

A Jaksity György nevéhez köthető alapítvány most bővíti palettáját és új termékeket vezet be. Szintén autista emberek rajzaiból készítettek dizájnerek és a Filter Galéria segítségével ékszereket. Összesen tizenkét autista alkotó rajzaiból tizenhét ékszerkészítő tervezett saját, exkluzív ékszereket.

Bross. Huber Kinga munkája, kikiáltása ára 120 000 Ft Forrás: Mosoly Otthon Alapítvány Facebook-oldal / Fotó: Bugár Máté

Az ékszereket és rajzokat az alapítvány és a galéria közös jótékonysági esten értékesíti szeptember 24-én. A cél ugyanaz, mint a többi dizájntárgy esetében.

Smink: Mártai Mariann, Modell: Petrik Andrea. Dávid Attila Norbert munkája, kikiáltási ára 110 000 Ft Forrás: Mosoly Otthon Alapítvány Facebook-oldal / Fotó: Bugár Máté

"Azt akarjuk, hogy ha valaki ránéz ezekre a sálakra, pulóverekre, akkor vágyjon rájuk. Nem azért, mert a megvásárlásukkal szívességet tesz szegény fogyiknak, mert azoknak tényleg tök rossz. Az kell, hogy leessen az álla mindenkinek, és azt gondolják: Jesszusom, milyen gyönyörű ez a sál! És így máris abból a világból szeretne valamit magának, amivel amúgy nehéz mit kezdeni” – mondta Tarr Hajnalka a már említett interjúban.

Virág Bogi munkája. Kikiáltási ár: 55 000 Ft. Érték: 70 000 Ft Forrás: Mosoly Otthon Alapítvány Facebook-oldala / Fotó: Bugár Máté