Megalapítják a Független Budapesti Államot

Placcc 2014
Vágólapra másolva!
Holnap rajtol és egészen vasárnapig tart az idén kilencedik alkalommal jelentkező PLACCC Fesztivál őszi kiadása. A PLACCC ezúttal is feltárja, felidézi, felforgatja, újragondolja és átértelmezi a várost, ahol élünk. Budapestet, ezt a sokarcú, számtalan titkot és megannyi csodát rejtő metropoliszt.
Vágólapra másolva!

A Birdwatching4x4 mobil megfigyelődobozában utazva a látogatók eltévedhetnek a belváros ismerősnek hitt utcáin, együtt kertmozizhatnak a Fix Sarok parkjában, kortárs irodalmat hallgathatnak egy keszonkészülék belsejében, interaktív kalandokban lehet részük, de kiruccanhatnak Csepelre is, ahol a -011- Alkotócsoport jóvoltából Valóság szoba nyílik.

A PLACCC ezúttal is átértelmezi a várost. Forrás: Roman Pilipey

“Egy a demokráciából kiábrándult, fogyasztói társadalom hazugságait hangoztató radikális csoport az ukrajnai és szíriai szakadár militaristák mintájára létrehozzák a Független Budapesti Államot. Az újonnan alakult állam Budapest lakosságát állampolgársági vizsgára kötelezi” – olvasható az alkotók facebook-oldalán.

A performansz helyszíne az egykori Csepel Művek egyik hangárja, ahol a nézők saját akaratuknak megfelelően kerülnek különböző csoportokba és járnak végig egy képzeletbeli utat. A vállalkozó kedvű édeklődők a legkülönfélébb helyzetekben próbálhatják ki, hogy meddig tartanak ki saját elveik mellett.