Csütörtöki programajánló

Sziget Fesztivál 2014
Sziget Fesztivál 2014
Vágólapra másolva!
Tömeg, telt ház és a hét legjobb koncertjei - ezekre számítunk ma a Sziget Fesztiválon.
Vágólapra másolva!

Az a baj a mai nappal, hogy szinte elhagyhatatlan a Nagyszínpad előtti tér. Persze mindez nyilván azt is jelenti egyben, hogy nagyon nagy neveket hoztak el a szervezők.

Az első fellépő a Nagy-Szín-Pad verseny győztese, a Mary Popkids. Utánuk következik a Bastille, Nagy-Britannia legaktuálisabb feltörekvő zenekara. Nevük francia, de a brit fővárosban alakultak meg, zenéjük értelem és érzelem csodálatos-harmonikus együttállásáról árulkodik, ellenállhatatlan, mégsem hatásvadász, megnyerő és intelligens, stílusát tekintve leginkább a szintipophoz áll közel.

Majd a Strandlabda-party után jöhet a szép, tehetséges és elismert Lily Allen. Végül az idei Sziget legnagyobb húzóneve következik, az igazi nagyágyú: Macklemore & Ryan Lewis. A tegnapi tömeget a mai biztosan felülmúlja, hiszen már elővételben is erre a napra fogytak a legjobban a napijegyek, így akár teljes teltház is lehet ma a Sziget Fesztiválon.

Azért azok sem fognak unatkozni, akiket a nagyszínpad programja nem elégít ki. Szép számban lépnek fel magyarok is: Irie Maffia, Turbo, Anna & the Barbies, Supernem és Ganxsta Zolee is színpadra áll egy jazz produkcióval.

Az idén 70 éves Rubik Ernőről és a 40 éves Rubik kockáról is megemlékezik a Sziget. Egy külön programhelyszínt is elneveztek a világhírűvé lett játékról. A Rubik Szigeten nemcsak játszani lehet színes "Rubik koktélokat" iszogatni, hanem az emeleten egy kiállítást rendeztek be, ami a magyar találmányokat mutatja be a fesztiválozóknak:a C vitamintól a hologramon át a szódavízig mindent.