Szálláslehetőségek Budapesten - Tippek külföldi ismerőseinknek

Vágólapra másolva!
Előfordulhat, hogy Budapestre látogató külföldi barátainkat sem kedvünk, sem kapacitásunk nincs elszállásolni otthonunkban. A következő három szállásajánlattal sürgősen kompenzálhatjuk, hogy nem saját ágyunkat ajánlottuk fel.
Vágólapra másolva!

„Mi lenne, ha kipróbálnátok az airbnb-t?” Az airbnb (air bed and breakfast) egy weboldal, ahol emberek lakást vagy szobát bérelhetnek egy adott országban való tartózkodásuk idejére. Bárki ingyenesen hirdethet, nem csak hosszú időre, így nem ritka, hogy emberek saját otthonukat is felajánlják egy-egy hétvégére. A foglalásokat teljes mértékben te magad kontrollálod, annyiért adod ki a lakást, amennyiért akarod, a bérlés procedúrája pedig kellemesen közvetlen, mintha facebookon csetelnél valakivel, aki vélhetően nagyon barátságos lesz veled, ugyanis az airbnb-n nem csak a hirdető lakásának képeit, profilját, és adatait veheted szemügyre, de a bérlők és bérbeadók véleményezik is egymást, így elég nehéz melléfogni. Az airbnb szimpatikusan egyszerű, könnyen kezelhető, saját ízlésed és árkategóriád szerint válogathatsz.

Akiknek túlzás, hogy egy idegen otthonába csöppenjen, olcsón szeretne megszállni, de irtózik a hostelek nyomasztó atmoszférájától és általános igénytelenségétől, azoknak nyugodt szívvel ajánljuk a Groove hostelt. A Groove hostel frekventált helyen, a Nagykörúton található, és eredetileg is azért jött létre, hogy elfeledtessen velünk minden negatívumot, ami a műfajról eszünkbe jut. Kényelmes szobák, kedves dizájnnal, kanapéval, szekrénykével, és szolgálatkész személyzettel, akik mindent tudnak a városról. A recepción bicikli is bérelhető, háztól nevezetességekig gurulhatnak a külföldi vendégek. A Groove hostel nem ismeri a koszos ágy, ocsmány zuhanyzó, tré konyha fogalmait, a friss lepedő, gerinckímélő matrac, kulturált fürdőszoba kombinációt viszont annál inkább. Kínál még wifit, ezen kívül kávézni és teázni is van lehetőség.

A tehetősebb külföldi ismerőseinket úgy tudjuk lebeszélni arról, hogy ránk akaszkodjanak, hogy elhitetjük velük, hogy ők valami sokkal különlegesebbet érdemelnek annál, minthogy a kanapén ágyazzunk meg nekik. Annyira egyedit, mint például egy boutique hotel. A boutique szállók jellegzetessége, hogy eltér az uniformizált hotelektől, mind működésben, mind építészeti kialakításában. A kis szobakapacitás, egy-egy témát feldolgozó dizájn, és olyan személyzet jellemzi, akik a vendégek egyéni igényeit megjegyezve szolgálják ki az ott megszállókat, külön ügyelve rá, hogy mindenkit a nevén szólítsanak. A boutique hotelek általában a lüktető városrészek csendes utcáiban helyezkednek el. Minden exkluzív, érdekes, elegáns, és változó. Például itt.