Ákos megint a bonanzás Hauber Zsolttal zenél

Ákos, Kovács Ákos, zenész, sajtófotó
Ákos
Vágólapra másolva!
Ismét Hauber Zsolttal zenél együtt Ákos, akivel annak idején a Bonanza Banzaiban játszott. Együtt írnak zenét, együtt is koncerteznek majd. De ez nem Bonanza-összeállás, meg szeretnének újulni.
Vágólapra másolva!

Ákos az új formációt, illetve az Újrakezdhetnénk című új dalt bemutató sajtótájékoztatón elmondta, hogy 2011-ben kereste meg Hauber Zsoltot a közös munka ötletével. Az első Ákos-szólólemez, a Karcolatok jubileumi turnéjának két állomásán pedig meglepetésvendég volt Hauber, nagy közönségsikerrel. Most pedig együtt írnak számokat, de ez nem nosztalgia - hangsúlyozta mindkét zenész. Az új Ákos-számok sem a Bonanza Banzai, sem a 2084 folytatásának nem lesznek tekinthetők szerintük, bár amúgy szintis alapúak lesznek. Szeretnék meglepni a közönséget, bár természetesen azért a közös múlt emlékei óhatatlanul megjelennek a számokban.

Ákos őszre tervez egy 3-4 számos EP-t az új számokkal. Aztán december 13-án a Sportarénában lesz nagykoncert új és áthangszerelt régi számokból, erre a webáruházban már kaphatók a jegyek. Jövő tavaszra várható egy újabb EP, majd 2015 őszére a nagylemez, legalábbis a jelenlegi tervek szerint. Egyelőre a fent hallható dal mellett még három elkészítése jár a vége felé, a közös munka mindkettejük szerint harmonikus. "Jól kiegészíti egymást Ákos zizegése és az én nyugodtságom" - mondta Hauber Zsolt. Ákos elárulta, hogy az arénabeli koncertek nagyszabású látványtervei már megvannak, most azon dolgoznak, hogy ezt méltó tartalommal töltsék meg. Ezzel töltik a nyarat, vagyis idén nem fesztiváloznak. Hauber Zsolt élőben is Ákossal zenél majd Lepés Gábor és Bánfalvi Sándor mellett.

A sajtótájékoztatón az Index újságírója rákérdezett a nemrég nyilvánosságra került NKA-pályázatra, amely összesen 10 millió forinttal támogatja azokat a szervezőket, akik elviszik Ákos műsorát a Párizsi, a Moszkvai és a Római Magyar Intézetbe. Ákos elmondta, hogy számos magyar zenész játszott már ezeken a helyeken, az ő utazási költségeik, gázsijuk szintén közpénzből ment, csak ezekről nem írt a sajtó. Elárulta, hogy a 10 milliós költség a teljes stáb és felszerelés utaztatása, ő maga 100 ezer forint gázsit kap koncertenként, és részletesen el fog számolni az NKA-val. Szerinte a sajtóban több helyen úgy jelent meg, hogy ő "ajándékot kapott" az NKA-tól, de ez (szerinte személyes ellenszenvektől sem mentes) csúsztatás. Mint mondta, több külföldi nagyvárosban, például Londonban piaci alapon tudott koncertezni, ám Párizsban, Moszkvában és Rómában nem lehetne így megvalósítani a produkcióját.