Erre buliznak a betépett rajzfilmfigurák

Slugabed, lemezborító
Slugabed, lemezborító
Vágólapra másolva!
Ez a leírás nem igaz sajnos az egész Activia Frenz válogatásra, de a nagyobb és jobb részére igen.
Vágólapra másolva!

A háromnegyed órás válogatáson jónevű (Slugabed, DZA) és jó nevű (mindenekelőtt: DJ DJ Booth, valamint My Panda Shall Fly, DJ Warlord, 4bidden) skót, dán, orosz, fehérorosz stb. előadók játsszák a basszusnehéz tánczenék sajátos változatait. Főleg az elejére igaz, hogy a trap és hasonló, szuperharsány műfajok csavarodnak ki, gyerekdalos-rajzfilmes dallamocskákkal; hülyén puttyogó-csiripoló, a nyolcnál több bites, de azért nem egészen normális szintihangzásokkal; enyhén megbolondított dalstruktúrákkal; szabálytalanra megvágott, felpitchelt szövegrészletekkel. Harsány bulizene túlfokozva és a szürrealitás határára küldve, egy része tényleg alkalmas lenne valami agyament rajzfilm bulijelenete alá.

A kedvencem mindjárt Silkersoft nyitó trapje, de ELOQ műfúvósai is szuperek, vagy az újvonalas garage-house-t elhülyülő Taste Tester. A későbbiekben sajnos van egy blokk, ahol majdnem elúrhodik a komolyság, például az "okosan" széttört ritmusok, de aztán szerencsére több szám visszaránt az egészséges idiotizmushoz, és Gunge a juke-tól a G-funkig mindent bedaráló száma helyreállítja az egyensúlyt. Ezután még például a 4bidden űr/pop drum and bass-száma is viccesebbnek tűnik, mint önmagában hallgatva; DJ Warlord záró kaszabolása pedig széles vigyorral bocsátja útjára a hallgatót.

Akit amúgy izgat, hogy minek nevezze mindezt: a Vice szakírója szerint chiptuna, vagy normstroke, esetleg vaporcrunk. Az Activia Bendz kiadót vezető, amúgy nálunk is járt Slugabed az elsőt preferálja, és ilyen ötletei vannak még: songs 4 Ur body, post-interview, Murdoch music, technogg. Az Activia Bendz első válogatáslemeze a honlapról tölthető le (be kell rakni a kosárba, mintha vásárolnánk; amúgy van még itt más ingyenes kiadvány is), valamint a Bandcampen is fent van.