Vágólapra másolva!
Sunny & Gabe, vagyis Sunny Gicz énekesnő és Gabe Niles producer duója hiphopos ritmusokat és régi hangmintákat használ fülbemászó és szellemes popzenéjéhez. Viszont ők tényleg egyedi és változatos zenét csinálnak.
Vágólapra másolva!

Igazából az első számba (Godzilla) zúgtam bele teljesen. "Törzsi" dobolás és drámai-egzotikus, filmzenés fúvósok-vonósok, drámai női ének, és később még csembaló is lesz. Aztán a ritmus ütős hiphopba vált, de ez annyira nem zavaró, hogy igazából nehéz is észrevenni, hogy mikor történik meg; meg vannak puskalövések és valami fura elektronikus torzulás, de az is illik ide. Elsöprő lendületű, pompás darab.

A Free Candy többi kilenc száma is hasonló receptet követ, vagyis erős női ének, "régi", főleg a hatvanas évekből származó hangminták, hiphop és elektronika találkozik bennük, de meglepő változatossággal. Van itt álmodozós, finoman gördülő dal akusztikus és slide gitárral, "egzotikus" ütősökkel, csengettyűvel; bombasztikus trapszerűség filmzenés vonósokkal; köldökbámulós hiphop elomló hangmintákkal; a giccshatáron ügyesen egyensúlyozó szerelmes dal, ami a végén frenetikus drum and bassbe fordul stb. Mind tele van fülbemászó dallamokkal, szellemes produceri megoldásokkal; enyhén zörgős-zúgós, antikolt megszólalással, ami egyben szépen össze is fogja ezt a háromnegyed órát. Sunny és Gabe lemeze kapott némi figyelmet a blogokon, de jóval több is járna neki, ha az ilyesmit az érdemek szerint osztanák. (Egyébként egyszer az jutott eszembe, hogy ilyen lenne Lana Del Rey, ha jó lenne.) A Free Candy kicsivel rövidített változata alább végighallgatható, a honlapon van link a letöltésre (a Facebookon felhívják a figyelmet arra, hogy a megfelelő "download" gombot kell eltalálni, négyszögletes, jobb oldalon).