Barátok előtt kezdett a Van Halen

Vágólapra másolva!
Június elsején Los Angelesben zártkörű partin zenész barátai, rajongói és a hanglemezipar képviselői előtt adott két és fél órás koncertet a nyolcévi szünet után újra turnéra készülő Van Halen együttes.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

A legnagyobb kérdés az volt, hogy Sammy Hagar adja-e elő azokat a dalokat, amelyekkel 1974-1985 között a korábbi énekes, David Lee Roth aratott sikereket. A zenekar tagjai végül úgy döntöttek, a közönség Hagartól hallhatja többek között a Panama, az Unchained és a Jump című számokat is, de a Hagar-korszak nagy slágerei is szerepeltek a repertoárban, köztük a Dreams, a Why Can't This Be Love és a When It,s Love. A régiek mellett pedig a Van Halen bemutatta a három vadonatúj dalát is, It's About Time, Learning To See és Up For Breakfast címmel.

Az amerikai koncertkörút június 11-én az észak-karolinai Greensborough-ban indul, és egyelőre 22 állomást tartalmaz. A legutóbbi sajtótájékoztatón Sammy Hagar azt ígérte, hogy a koncertprogram minden idők legjobbja lesz, amit a rajongók még sosem hallottak korábban "a dallista letaglóz majd benneteket" - mondta az énekes.

75. Ünnepi Könyvhét

Harmadikától új helyszínen, a Bazilika előtti Szent István téren. 351 kötet, a legjaváról mi is írunk. Tippeljen és nyer-jen egy kisebb könyvtárat!

Közben a Warner kiadó is készül a The Best of Both Worlds című dupla CD piacra dobásával a turné idejére, amelynek érdekessége, hogy a David Lee Roth-korszak és a Sammy Hagar-éra szerzeményei egyaránt helyet kaptak a lemezeken. Az 1998-as Van Halen III album dalai azonban - amelyet egyértelmű bukásnak tartanak a szakmában, és akkori énekesüket, Gary Cherone-t hibáztatják érte - várhatóan hiányzik majd a kínálatból.

A kiadvány másik érdekessége, hogy az Ain't talkin, bout Live, a Jump és a Panama daloknak a koncert változatai is szerepelnek a cédéken.