Káma Szútra-jelenetek a riói karneválon

Vágólapra másolva!
A szerelem művészetéről szóló indiai könyv ihlette a brazíliai nagyváros egyik szambaiskolájának látványtervezőit.
Vágólapra másolva!

Erotikus koreográfiát terveztek a biztonságos szex reklámozására a Rio Grande nevű tánciskola növendékei, akik a nemi úton terjedő betegségek visszaszorítására létrehozott művet a 2004-es Rio de Janeiró-i karneválon akarják előadni.

A szambaiskolások alkotásukkal - amelynek a címe Használjunk óvszert, szerelmem - az ősi szanszkrit szövegek alapján írt könyvet, a Káma Szútrá-t akarják megjeleníteni, ezért az indiai alkotásban leírt pozitúrákat mutatják majd be a forgatagban. A Rio Grande a látványos előadással akar a maga módján hozzájárulni a szövetségi kormány egészségvédő erőfeszítéseihez, amelynek célja, hogy enyhítse a világhírű karnevál okozta károkat.

A szexuális érintkezés során elkapható betegségek elleni harc részeként a latin amerikai állam vezetése 2003-ban több millió gumi óvszert bocsátott a riói hatóságok rendelkezésére, hogy szétosszák a karneváli mulatozók között - írta az Ananova.

Káma Szútra-linkek a Katalógusbanhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/011/670/

"Ez az egyik legeredetibb és legvitatottabb téma a karnevál történetében. Hatalmas szobrokkal és a táncosok közreműködésével mutatjuk be a Káma Szútra pozitúráit. Szeretkezős jeleneteket játszanak, de mindezt ízlésesen. Az előadás a szerelemről és az óvszerhasználat fontosságáról szól" - nyilatkozta Joaosinho Trinta, a szambaiskola igazgatója, aki azt is elmondta, remélik, hogy tervükkel a hatóságok is egyetértenek és nem akarják majd betiltani a rendhagyó koreográfiát.