Megfilmesítik Avril Lavigne slágerét

Vágólapra másolva!
A Sk8er Boi című dal nem csak hangzásvilágával, de szövegével is győzött: egy tizenéves srác reménytelen szerelméről szól. A fiatalabb korosztály érdeklődésére számot tartó produkciót David Zabel, a rendkívül népszerű Vészhelyzet című tévésorozat írója, producere jegyzi.
Vágólapra másolva!

Avril Lavigne, Kanada legújabb üdvöskéje Complicated című dalával indította útjára zenei karrierjét, és azóta bizonyossá vált, nem az ún. egyslágeres előadók közé tartozik.

Tavaly jelent meg első, Let Go című albuma az Arista Recordsnál, amelyről a Complicated sikerét követően a Sk8er Boi című dal is szinte azonnal sláger lett a tinédzserek körében. A zenértők szerint a dal nem csak hangzásvilágával, de szövegével is győzött: egy tizenéves, vézna kissrácról szól, aki beleszeret egyik gimis osztálytársába, ám az barátai sugallatára kikosarazza őt, holott titkon vonzódik hozzá. A fiúból híres rocksztár lesz, a lány pedig sajnálja, hogy annak idején elbaltázta a dolgot. Néhány filmproducer úgy gondolta, érdemes lenne moziflimet készíteni a fiatalabb korosztály érdeklődésére számot tartó történetből.

A projektre a Paramount Pictures filmstúdió csapott le, amely David Zabelt a Vészhelyzet című szintén nemkevésbé sikeres tévésorozat producerét, íróját bízta meg a film elkészítésével. Az azonos című filmben nem egy dalbetét található majd, annak ellenére, hogy nem musicalnek szánják produkciót.

A Mátrix gyűjtőnéven ismert Scott Spock, Lauren Christy and Graham Edwards trió, akik Lavigne több dalánál társszerzőként közreműködtek (egyebek mellett a Sk8er Boi-ban is) egyfajta tanácsadói szerepet látnak el majd a forgatókönyv kidolgozásánál.