Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sir Pault nem engednék a Vörös térre

Vágólapra másolva!
Néhány orosz képviselő szerint Moszkva polgármesterének meg kell akadályoznia, hogy Paul McCartney fellépjen a Vörös téren. Szerintük egy ilyen könnyűzenei koncert istenkáromlásnak minősül azon a helyen, mely olyan közéleti személyiségek emlékét őrzi, mint Lenin, Brezsnyev, Gagarin vagy épp Sztálin.
Vágólapra másolva!

Orosz képviselők egy csoportja nyílt levélben fejezte ki tiltakozását Paul McCartney Vörös téri koncertje ellen. A kommunista, illetve nacionalista érzelmű politikusok szerint ugyanis az ex-Beatle május 24-ére tervezett fellépése provokatív és "istenkáromló" cselekedet.

"Teljességel ésszerűtlennek és istenkáromlásnak tartjuk, hogy rock-koncertet rendezzenek ott, ahol olyan neves közéleti személyiségek nyugszanak, mint Sztálin, Lenin, Brezsnyev vagy Gagarin" - áll a moszkvai polgármesternek címzett nyílt levelükben.

A képviselők követelik, hogy Moszkva első embere tiltsa be a koncertet, mivel véleményük szerint az könnyen politikai botrányt kelthet: "A Vörös téren tartott rockkoncert egyértelműen politikai jelentőséggel bír, mely során a helyszínt számos rendőrrel és biztonsági emberrel kellene biztosítani."

Sir Paul McCartney - akinek többszöri próbálkozása ellenére eddig még nem volt alkalma fellépni Oroszországban - a tervek szerint május 22-én Szentpéterváron, majd két nappal később Moszkvában lépne fel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről