Iszlám tiltakozás Jennifer Lopez fotója miatt

Vágólapra másolva!
Muzulmán vallási vezetők tiltakoznak a CNN amerikai hírtelevízió egyik esti műsora ellen, melyben Jennifer Lopez hiányos öltözetű képeit mutogatták afgán fiataloknak.
Vágólapra másolva!

A hírműsorban a csatorna munkatársa afgán fiatalokkal beszélgetett megváltozott életükről és szórakozási lehetőségeikről. A felháborodást az váltotta ki, amikor a sztárriporter, Jason Bellini elővett egy amerikai magazint, melynek címlapján Jennifer Lopez állt hiányos öltözékben. A riporter a csadort viselő afgán lányokhoz fordulva feltette a kérdést: mit szólnak hozzá. A viszonylagos meztelenség látványa azonban - érthető módon - vegyes érzelmeket váltott ki belőlük.

Iszlám vezetők szerint a riport nemcsak szemérmetlen, hanem a muzulmán vallás s annak követői ellen tanúsított maximális tiszteletlenségre utal. "Csodálkozom, hogy a CNN ilyen érzéketlen a muszlim vallás szabályaival szemben" - jelentette ki dr. Sayyid Syeed az Észak-amerikai Iszlám Szövetség vezetője. "A sajtó egyszerűen nem ismeri a határait. Úgy gondolom, minden újságírónak kötelezővé kéne tenni, hogy elsajátítsa az iszlám alapjait."

A CNN szóvivője elmondta, Bellini csupán azért mutatta meg J-Lo képét, hogy megtudja, mennyire jártasak az afgán fiatalok az amerikai popzenében.

Korábban:

J-Lo is laktanyát látogatott