Az MSZP-s postás, aki mindent vitt Pilisen

önkormányzati választások 2014 mszp sajtó tájékoztató tóbiás józsef
Vágólapra másolva!
Beindult az MSZP, ha így dolgoznak, győzhetnek Veszprémben és Tapolcán is - állítja a pilisi postás, aki szocialista képviselőjelöltként nagy aránnyal verte meg kormánypárti ellenfelét. Tóbiás József pártelnök is örül a sikernek; februárban pedig országjárásba kezd.
Vágólapra másolva!

Tavaly októberben még csak beérte, a most vasárnapi időközi választáson viszont 15 százalékos fölénnyel győzte le az MSZP-s Marsovszki István kormánypárti ellenfelét az időközi önkormányzati választáson, így a postásként dolgozó politikus ülhet be a pilisi képviselőtestületbe.

Egyenlített, majd győzött

A tavaly októberi választás után azért kellett megismételni a pilisi 8-as egyéni választókerületben, mert a szocialista jelölt és a Fidesz-KDNP jelöltje, Török Mária Anna egyaránt 23,22 százalékot -101 szavazatot - szerzett, így akkor nem sikerült győztest hirdetni.

A körzet választási eredményei

2014. október 12-én

Jelölt neve Jelölő szervezet Voksok száma Százalék
Marsovszki István MSZP 101 23,2
Török Mária Anna Fidesz-KDNP 101 23,2

2015. január 25-én

Jelölt neve Jelölő szervezet Voksok száma Százalék
Marsovszki István MSZP 175 35,9
Török Mária Anna Fidesz-KDNP 99 20,3

Győzelmét Marsovszki az Origónak azzal is magyarázta, hogy az MSZP-től sokkal több támogatást kapott most, mint októberben. „Akkor persze több ezer településre kellett figyelniük" - ismerte el. Azt is érezte, hogy a szocialista szavazótábor is sokkal aktívabb volt.

Sokan elégedetlenek voltak

Biztos benne, hogy nem MSZP-szimpatizánsoktól is kapott voksot, mert postásként járva a házakat többször szembesült azzal: sok pilisinek „nem tetszett, hogy az önkormányzati választás után olyan helyi önkormányzat alakult, amelyben túlsúlyba került egy bizonyos vállalkozói réteg és a Jobbik."

Pilisen többen szavaztak az MSZp-re mint három hónapja Fotó: Bielik István - Origo

Marsovszki szerint „beindult az MSZP", a választók kezdik érezni, hogy az önálló építkezésnek van létjogosultsága. Úgy vélte, ha ezt a munkát eltökélten folytatják, akkor a Fidesz-kétharmad szempontjából kulcsfontosságú tapolcai és veszprémi időközi parlamenti voksolást is megnyerhetik.

Országjárásra indul Tóbiás

Örül a sikernek és bizakodó az MSZP elnöke is. Tóbiás József az Origónak azt mondta, a pilisi győzelem is azt bizonyítja, hogy az az út, amire októberben lépett a párt, és az az építkezés, amit decemberben meghirdettek, kezd beérni. „Ezen az úton végig kell menni: szerényen, sokat dolgozva."

Tóbiás József: "ezen az úton végig kell menni: szerényen, sokat dolgozva". Fotó: Bielik István - Origo

Jövő hét végén az MSZP a február 22-i időközi választás helyszínén, Veszprémben tartja kihelyezett frakcióülését, amely után Tóbiás József országjárásra indul. „Végigjárja mind a 106 egyéni választókörzetet - erősítette meg az origónak a pártelnök.