Ha századszor már unja a Reszkessetek, betörők!-et

Halott menyasszony
Vágólapra másolva!
Van néhány filmajánlatunk azok számára, akiknek már elegük van a kis Kevin karácsonyi hányattatásait megéneklő családi mozi sokadik ismétléséből. Horrortól kezdve a vígjátékon át az animációs filmig terjed a lista, mindenki megtalálhatja az ideális választást az esti kikapcsolódáshoz.
Vágólapra másolva!

DEMÓNA

Aki látta a Disney Csipkerózsika című animációs filmjét, biztos jól emlékezetébe véste a gonosz tündér, Demóna félelmetes külsejét a fejéből kiálló két fekete szarvval. Ezt láthatjuk viszont élőszereplős verzióban Robert Stromberg látványtervező rendezői bemutatkozásában. Az Angelina Jolie címszereplésével készült Demóna azonban több, mint látványfilm, hiszen az alkotók – ezúttal egy sokkal sötétebb mesében – azt mutatják meg nekünk, vajon mitől vált olyan gonosszá a szóban forgó boszorkány, hogy megátkozza a csecsemő Csipkerózsikát.

LUCY

Az Origo Filmklubnak az év legjobb filmjeit rangsoroló 25-ös listáján a 17. helyre került Luc Besson-akciófilmben a korábban sokszor inkább törékeny, gyönyörű Scarlett Johanssont nézhetjük meg akcióhősnőként. Az izgalmas alaphelyzet szerint a címszereplő egy szuperdrog hatására képessé válik agyi kapacitásának teljes, száz százalékos kihasználására, így intellektuális képességei elkezdenek ember-, sőt természetfelettivé válni. A Lucy izgalmas, pergő, laza és anélkül kelti a tudományos megalapozottság látszatát, hogy valójában egy percig is az lenne.

A HOLNAP HATÁRA

Szintén szerepel a Filmklub listáján (a 18. helyen) A holnap határa, Doug Liman rendezése. Egy akció/sci-fi Tom Cruise főszereplésével – kellhet-e ennél több a fa alá? Mondjuk egymás után egy csomó akció/sci-fi Tom Cruise főszereplésével. Az Idétlen időkig tudományos-fantasztikus verziójában ugyanis a Cruise alakította főhős (egy földönkívüliek ellen vívott háborúba csöppenő botcsinálta katona) időcsapdába kerül, és miután elhullik a küzdelemben, újra játszhat. Majd megint, és megint – minden egyes halála után. A világot azonban még így sem egyszerű megmenteni: a főhős esélyeit az Emily Blunt által megformált vérprofi és vonzó katonanő javítja.

ROSSZ SZOMSZÉDSÁG

A Filmklub szerint idén a 22. legjobb film volt ez a bárki számára átélhető vígjáték. Nem csak karácsonykor fordulhat elő (bár akkor fokozottabban), hogy szomszédaink az agyunkra mennek – erről szól a Seth Rogen, Rose Byrne és Zac Efron főszereplésével forgatott Rossz szomszédság. A nemrég szülőkké váló párral, Mackel és Kellyvel az a szörnyűség történik ugyanis, hogy beköltözik melléjük egy diákszövetség, rengeteg zajos, bulizós és részegeskedő főiskolással. Ahogy az megjósolható, csakhamar ellenségeskedés alakul ki a felek között, és megkezdődik a totális háború, ahol mindenki mindent bevet a cél, azaz a kedves szomszéd elűzése érdekében.

TÁVOZZ TŐLEM, SÁTÁN!

Hol van az megírva, hogy a szeretet ünnepén ne lehetne 18 éven felülieknek szóló, borzalmas gyilkosságokat tartalmazó horrorfilmet nézni? A Távozz tőlem, Sátán! a mostanság reneszánszát élő ördögűzős horror alműfajába tartozik, és az emeli ki a tucatalkotások közül, hogy Eric Bana, a Hulk, a Trója és a München sztárja játssza benne az egyik főszerepet. Egy New York-i rendőrt alakít, aki egy megmagyarázhatatlanul kegyetlen sorozatgyilkosság ügyében kezd el nyomozni, és hamarosan egy pap személyében talál váratlan segítségre.

A HALOTT MENYASSZONY

Nem kevés a horrorisztikus elem Tim Burton animációs filmjében sem, amit több mint tíz évvel az általa írt Karácsonyi lidércnyomás után rendezett. Attól azonban, hogy a másik műhöz hasonlóan A halott menyasszony szintén „bábhorror”, bájos és szívhez szóló mese, ami az ünnepek alatt különösen megdobogtathatja a szívünket. Az egy orosz népmese alapján készült filmben egy érdekházasság „alanyait” ismerhetjük meg, akik a kikényszerített frigy ellenére mégis rokonlelkeknek tűnnek. Szemernyi esélyüket is elrontja azonban, hogy egy ballépés következtében a vőlegény az alvilágban köt ki, egy halott menyasszony oldalán.

A listánkon szereplő filmek megtalálhatóak a TV GO kínálatában is, és egy gyors regisztrációt követően bármikor kikölcsönözhetők és azonnal megnézhetők.