Idén is robog a Mikulásvonat Lillafüredre

Vágólapra másolva!
A Miskolcról induló és a Csipkerózsika-várra emlékeztető lillafüredi kastélyszállóhoz érkező kisvasút talán a legszebb és legkalandosabb vonal az országban. Főleg, ha tejfehér ködben robog a vonat egy rakás gyerekkel a Mikulás lillafüredi Mesebirodalmába, ahol kis csomagot kapnak a puttonyból. November 26. és december 16. között most is napjában négyszer közlekedik a Mikulásvonat Miskolc és Lillafüred között.
Vágólapra másolva!

Forrás: [origo]

2009-ben már hetedik alkalommal indulnak útjára a Diósgyőri Mikulásvonatok. A rendezvény 2006-ban kiérdemelte Miskolc város nívódíját, és a látogatók egyre gyarapodó száma is az ötlet sikerét mutatja. Nem véletlenül, a Mikulásvonat komplett programot kínál a családoknak. A diósgyőri vár közeléből indulnak a kisvonatok, hogy aztán patak fölött, alagútban, erdőben, viadukton haladjanak át, regényes mesebeli tájon át. A végállomás a lillafüredi Hámori-tó, itt, a "Mesebirodalom" kapujánál a Mikulás várja a kicsiket, majd jelmezes figurák segítségével egy interaktív mesejátékba vonja be őket a feldíszített parkban.

Minden évben más mese elevenedik meg a vonattal érkező gyerekek és a beöltözött szereplők segítségével; idén a korábbi évek mesejátékainak szereplői új történetekkel látogatnak vissza a Mesebirodalomba, illetve a gyerekeknek lehetőségük lesz találkozni a Százholdas pagony lakóival is. Az egyórás játék során a gyermekek a bajba jutottak mesefiguráknak játékos feladatokon keresztül segíthetnek. Végül a gyerekek szaloncukorral tömött csomagot kapnak a Mikulástól munkájuk elismeréseképp.

A hirdetmény szerint november 26. és december 16. között minden nap közlekednek a vonatok, tehát hétköznap és hétvégén egyaránt. Az első vonat kilenckor, a második fél ötkor indul Miskolcról, a program időtartama utazással együtt kb. két óra. A részvétel díja 2000 Ft (mikuláscsomaggal együtt), két év alattiaknak 500 Ft (a mikuláscsomag díja).

ForrA!s: [origo]