Több százezret sikkasztott egy férfi egy budapesti dohányboltból

Vágólapra másolva!
Egy budapesti dohányboltban dolgozott egy férfi, aki rendszeresen lopott a kasszából. Így több százezer forintot sikkasztott el a munkahelyéről. Amikor lebukott, a főnöke visszakövetelte tőle az elsikkasztott pénzt. A férfi úgy akarta rendezni a tartozását, hogy kirabolt egy másik dohányboltot, ahol korábban dolgozott.
Vágólapra másolva!

Május elejétől egy férfi közel 300 ezer forintot sikkasztott el a munkahelyéről, egy kelenföldi dohányboltból. A férfi a nap végén kivette a kasszából a pénzt, és mikor a szemetet vitte ki, a zsákkal takarta a kezét, hogy az üzletben lévő kamerán ne látszódjon a lopás. Azonban ennek ellenére sem tudta elkerülni, hogy ne bukjon le.

Ezután a főnöke visszakövetelte tőle a lopott pénzt, ezért a férfi, hogy tartozását rendezni tudja, elhatározta, kirabol egy másik XI. kerületi dohányboltot, ahol szintén dolgozott korábban.

Szombat reggel  felvett egy maszkot, és váltóruhát rejtett el az üzlet közelében, majd egy papírra „zárva” feliratot készített. A tolvaj két darab gyorskötözőt is vitt magával a rabláshoz és út közben még kesztyűt is húzott. Amikor belépett a dohányboltba, az ajtóra kiragasztotta a „zárva” feliratot, majd azt kulcsra zárta, ezután pedig lekapcsolta a biztosítékot. Az egyik eladót felszólította, hogy forduljon meg.

A férfi ekkor megpróbálta a gyorskötözővel az ott dolgozó kezeit hátra bilincselni, azonban ez nem sikerült neki, ezért csak az egyik kezére tudta rátenni azt.

Ezután mindkét eladót a raktárba zárta, sőt még a telefonjaikat is elvette. 

A tolvaj a pénztárgépből mintegy 600 ezer forintot vett ki.

A rablás után a férfi az üzlet ajtaját kívülről bezárta, úgy hogy a kulcsot a zárban hagyta, majd a korábban elrejtett ruháihoz ment és átöltözött.

A férfi a rabolt pénzből visszafizette az elsikkasztott összeget, majd a pénz többi részét elkötötte és elrejtette.

A fővárosi rendőrök a tolvajt 10 órán belül azonosították és elfogták, sőt még a pénz egy részét is megtalálták nála.

Az ügyészség az elfogástól számított 72 órán belül, ma, gyorsított eljárásban bíróság elé állítja, rablás, sikkasztás és személyi szabadság megsértése miatt.

A felvételen jól látható, hogy a férfi, mikor kivitte a szemetet, annak zsákjával takarta a nála lévő pénzt.

Áprilisban egy futárszolgálat dolgozója, miután ki szabadult a börtönből ismét bűnöző életet kezdett élni. Egy futárszolgálat csomagjainak árát sikkasztotta el, amivel több százezer forintos kárt okozott a futárcégnek. Sőt azért, hogy ne bukjon le még a csomagok vonalkódját is átragasztotta. A férfit az ügyészség sikkasztással vádolja.