A munka a Gyurcsány-korszakban nem volt érték, tömegeket segélyeztek, tettek utcára és dolgoztattak megalázóan alacsony bérekért

Kormányinfó, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Vitályos Eszter kormányszóvivő, GulyásGergely, VitályosEszter, 2024.04.25.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Vitályos Eszter kormányszóvivő
Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
A baloldal kormányzásához képest az átlagbér közel megháromszorozódott, a minimálbér és a szakmunkás bérminimum három és félszeresére nőtt - mondta el Vitályos Eszter kormányszóvivő egy friss Facebook-videóban.
Vágólapra másolva!

Vitályos Eszter a Facebookra feltöltött videóban elmondta, hogy május elsején a munkát, és mindazokat a magyar embereket ünnepeljük, akik munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy Magyarország erősödjön. Elmondta, hogy

a munka a Gyurcsány-korszakban nem volt érték, akkor tömegeket segélyeztek, tettek utcára  és dolgoztattak megalázóan alacsony bérekért.

Vitályos szerint a nemzeti kormányban azt az elvet követik, hogy lehetőleg minden munkaképes embernek legyen szakmája, munkája, és tisztességes fizetése. A dolgozó szülőket pedig családtámogatásokkal is segítik.

2010 óta ennek köszönhetően kivezették az országot a Gyurcsány-korszakból

  • növekedési pályára állítottuk a gazdaságot,
  • közel harmadára csökkentettük a munkanélküliséget, 
  • egymillióval több embernek adunk munkát,
  • csökkentettük a  munkát terhelő adókat.

A baloldal kormányzásához képest az átlagbér közel megháromszorozódott, a minimálbér és a szakmunkás bérminimum három és félszeresére nőtt.

Vitályos Eszter elmondása szerint Magyarország ma foglalkoztatásban az uniós élmezőny első harmadában van: 4,7 millió ember dolgozik. A regisztrált álláskeresők száma  pedig 30 éve nem volt olyan alacsony, mint most. 

Alacsonyabb a munkanélküliség, mint például Ausztriában, Belgiumban, vagy akár Svédországban.

Kifejtette:

a járványtól és a tartós háborús helyzettől is meg tudtuk védeni a magyar emberek munkahelyeit és a folytattuk a béremeléseket. A rendkívüi háborús kiadások ellenére is emeltük a tanárok, az óvónők, az ápolók, az orvosok, a katonák, a rendőrök, és  a vasúti dolgozók bérét.

Leszögezte: a fiatalok munkavállalását külön programokkal és 25 év alatt SZJA-mentességgel is segítik. Hangsúlyozta:

a fizetések vásárlóerejét gyengítő  háborús inflációt mostanra letörték, és most már újraindul a gazdaság is. A legfrissebb adatok szerint az EU-ban a  második legnagyobb a magyar gazdasági növekedés. Ezek nagyon jó jelek. 

Hozzáfűzte:

a kormány ezután is mindent meg fog tenni, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája és a bérek tovább növekedjenek. Ehhez azonban arra is szükség van, hogy a háború véget érjen! Ezért fontos a júniusi választás is, amelynek a tétje, hogy háború vagy béke lesz Európában!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK