Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Magyar Péter egyik jelöltje szerint agymosottak a magyarok

magyarpéter, márkizaypéter
Fotó: bohardani
Vágólapra másolva!
A baloldal ideológiai és gazdasági céljait képviselik Magyar Péter európai parlamenti választáson induló jelöltjei, a Tisza párt jelöltjeinek is szúrja a szemét a rezsicsökkentés, és lenézik a magyar embereket.
Vágólapra másolva!

Több közös vonás is fellelhető Magyar Péter képviselőjelöltjei között, akik a Tisza Párt politikusa szinte egyik napról a másikra trombitált össze. A leginkább szembetűnő kapocs, hogy a jelöltek többsége azokat a baloldali nézeteket képviseli, amelyek Brüsszel érdekei, de szemben állnak Magyarország és a magyarok érdekeivel - írta a Mandiner.

Magyar Péter jelöltjei eltörölnék a rezsicsökkentést, de támogatják a woke ideológiát, az LMBTQ-mozgalmat és elutasítják a békét Oroszország és Ukrajna között. Több jelöltről már kiderült, hogy Márki-Zay Péterhez hasonlóan lenézik a magyar embereket, gyakorlatilag ugyanazokkal a gondolatokkal, mint a hódmezővásárhelyi polgármester 2022-ben.

Agymosott nép a magyar?

Kollár Kinga, a Tisza Párt EP-listájának 7. helyezettje egy kommentben agymosott népnek nevezte a magyarokat. Egy 2022-es, a Facebook-oldalán közzétett posztja alatt az egyik kommentelőjének a következőket írta: 

Sajnos amíg az oktatás nem változik, addig mi is ugyanolyan agymosott nép maradunk, mint az oroszok. 

Kollár Kinga ugyanakkor nagyon hálás az ukránoknak, amiért védik Magyarországot az orosz hadsereggel szemben. "Azért én nagyon hálás maradok az ukránoknak és velük együtt az amerikaiaknak is, hogy megállították az oroszokat és így nem tudtak hozzánk könnyűszerrel bemarsírozni. Mert a magyar haderő nem tartotta volna fel őket” - folytatta bejegyzését Kollár, aki jelenleg az Európai Bizottság Gazdasági és Pénzügyi Ügyekért felelős Főigazgatóságán dolgozik, vagyis a brüsszeli fősodor oszlopos tagja.

A baloldal szolgálatában törölnék el a rezsicsökkentést

Hasztalannak minősítette egy 2023 augusztusában, vagyis az Európa-szerte tomboló energiaválság csúcsán a rezsicsökkentést egy most előkerült bejegyzés szerint Gerzsenyi Gabriella, aki Magyar Péter embereként a Tisza Párt listájának 6. helyezettje. Gerzsenyi egy 2023-as Facebook-posztjában arról írt, hogy brüsszeli tisztségviselőként számtalanszor a magyar rezsicsökkentés megszüntetése mellett érvelt. Magyar bizalmi embere a következőt írta tavaly:

Számtalanszor leírtam jómagam is még brüsszeli tisztviselőként, hivatalos jelentésekben, hogy a rezsicsökkentéssel maga alatt vágja a fát az ország, véget kellene neki vetni. Hasztalan. 

Hát, most már nincs hivatalos mandátumom, hogy erre javaslatot tegyek” – írta Gerzsenyi, aki 2005 és 2021 között tevékenykedett Brüsszelben, az Európai Bizottságnál.

Nem mellékes, hogy Magyar Péter olyannyira bízik a rezsicsökkentés ellenes Gerzsenyi Gabriellában, hogy a neve a Tisza Párt fővárosi listáján is szerepel. Gerzsenyi fontos jelöltnek bizonyulhat, mivel a rezsicsökkentés eltörlése mellett olyan fontos baloldali ügyeket is képvisel a közösségi médiában, mint az LMBTQ-életérzés.

Kiábrándult fideszesek helyett woke-harcosok

Gerzsenyi Gabriella mellett Bujdosó Andrea, a Tisza Párt ep-listájának 11. jelöltje is a gendermozgalmat jelképező szivárványos szimbolikával mutatkozott a közösségi médiában. Bujdosó Andrea a Linkedln-profiljából pedig az is kiderül, hogy mélyebben tanulmányozhatta a woke ideológiát, hiszen 

még azt is kiírta, hogy milyen személyes névmásokkal illethető.

Nem meglepő a két szivárványos nő szereplése Magyar Péter pártjának EP-listáján, hiszen Magyar februári előlépése óta szinte naponta jelentek meg körülötte újabb balliberális figurák.

Magyar Péter még az ügyvédjének is egy régi baloldali figurát választott Bárándy Péter, a Medgyessy-kabinet egykori igazságügyi minisztere személyében. Emellett részben egy régi balos káder, Láng Balázs is bekapcsolódott korteskedése kommunikációs háttérfeladataiba, valamint a mozgósításba is.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről