Hatmilliárd forintos kormányzati támogatásból újult meg a ferencvárosi rendelő új szárnya

Gyurákovics Andrea
Gyurákovics Andrea a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje a Ferencvárosban
Fotó: Facebook
Vágólapra másolva!
Elkészült a ferencvárosi rendelő új szárnya, a kormányzati forrásból megvalósult beruházásnak köszönhetően egy helyre koncentrálódik a kerület eddig több pontján szétszórt egészségügyi ellátás.
Vágólapra másolva!

Óriási mérföldkő Ferencváros életében, elkészült a kormányzati támogatásból megújult korszerű Ferencvárosi Egészségügyi Szolgálat (FESZ) új szárnya - írta a Metropol. 

A lakosságnak már nem kell például a kerület másik végébe, vagy akár az ellátás miatt a városrész több pontjára utazni, ha igénybe akarják venni az egészségügyi infrastruktúrát. A kormány ugyanis nemcsak megújította az új szárnyat 6 milliárd forintból, hanem 

lehetővé is tette a korszerű egészségügyi ellátást, illetve a projektnek köszönhetően egy helyre kerülhettek a szolgáltatások is, mint például az egynapos sebészet. 

Bár Baranyi Krisztina polgármester saját eredményként hirdeti a giga fejlesztést, az igazság az, hogy vajmi kevés köze volt hozzá - írta a lap. 

Gyurákovics Andrea fideszes polgármesterjelölt és Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára sajtótájékoztatón mutatta be az elkészült új szárnyat. Az eseményen Ferencz Orsolya országgyűlési képviselő is részt vett.

A FESZ régi szárnyának megújításáról - ez 2019 előtt megtörtént - és egy új szárny megépítésének koncepciós terveiről még az előző, fideszes városvezetés döntött 2019. júliusában. Ezt, illetve a tömbrehabilitációs terveket is Baranyi Krisztina örökölte meg, csak végre kellett hajtania. 

Az, hogy a kormány 6 milliárdból elkészítette az új szárnyat az Egészséges Budapest Program keretein belül, hatalmas előrelépés, 

miután azonban a baloldali városvezetés nem foglalkozott az egészségügyi dolgozók idevonzásával, a honlap szerint, jelenleg is 14 területre keresnek igazgatókat, szak és háziorvosokat, ápolókat, pénzügyi, gazdasági szakembereket - mondta a képviselő.

Baranyi Krisztina azt kommunikálja, hogy ez az ő projektje, ezt ő találta ki, de ez nem igaz! Itt van most is a kezemben az a több mint 30 oldalas koncepció terv, amit megörökölt, nem kellett neki kitalálni semmit, hiszen készen kapta. A kormány jóvoltából energiahatékony lett az épület, a régi és új szárnyat összekötötték, például az egynapos sebészet ide került, tehát még korszerűbb szolgáltatások nyújt a FESZ - mutatott rá Gyurákovics Andrea. 

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje hozzátette: "Pontosan tisztában vagyunk azzal, hogy a munkának itt nincs vége, hiszen tudjuk a kerületiektől és látjuk is, hogy nincs elég orvos, nincs elég nővér, illetve egészségügyi szakdolgozó. Ezért

 amennyiben megkapom a június 9-ei önkormányzati választáson a ferencvárosiak bizalmát, és át tudjuk venni a kerület irányítását, hogy normális kezekbe kerüljön, akkor elindítunk egy olyan projektet, amelynek keretében lakhatási támogatást, és önkormányzati bérlakást biztosítunk azoknak az orvosoknak és nővéreknek, akik megszakítás nélkül 24 hónapon át a kerületben dolgoznak.