Nem akarta kifizetni a megvett lakás árát egy nő

Vágólapra másolva!
Egy idős, rossz mentális állapotban élő férfi eladta Pest vármegyei lakását egy nőnek. Az adásvételi szerződés szerint a nőnek 16 millió forintot kellett volna fizetnie a férfinak, azonban ezt nem tette meg.
Vágólapra másolva!

Az idősek otthonában élő, rossz mentális állapotban lévő férfi és a nő adásvételi szerződést kötött, amivel a férfi eladta neki a lakását. 

A nőnek a szerződés szerint 16 millió forintot kellett volna kifizetnie készpénzben a férfinak, azonban ezt nem tette meg, és nem is akarta, kihasználva a férfi állapotát. 

Arizon, rendőrautó
Fotó: X

A férfi az életkora, egészségi állapota, kóros elmeállapota miatt magától nem tudott volna pert indítani, ezért az ügyészség ezt megtette helyette. Az ügyészi per eredményeként a bíróság jogerősen arra kötelezte a nőt, hogy a 16 millió forintot és annak kamatát fizesse ki a férfinak. 

Az idősek otthonában élő, rossz mentális állapotban lévő férfi és a nő adásvételi szerződést kötött, amivel a férfi eladta neki a lakását. A nőnek a szerződés szerint 16 millió forintot kellett volna kifizetnie készpénzben a férfinak, azonban ezt nem tette meg, és nem is akarta, kihasználva a férfi állapotát. 

Az Origo korábban megírta, hogy egy tatabányai férfi kétszer adta el ugyanazt az oroszlányi lakást a vevőjének, amivel 1,5 millió forintos kárt okozott. 

Egy budapesti férfi 2010 és 2013 között 26 embert vert át. Elhitette velük, hogy kedvezményes áron vehetnek meg önkormányzati lakásokat, valamint azt, hogy jó áron juthatnak hozzá bedőlt banki hitelügyletekből származó lakásokhoz. Azt mondta az embereknek, hogy az önkormányzat, illetve a bank egy konstrukció keretében, egyszerre „egy csomagban" akarja eladni az ingatlanokat, csak így lenne kedvezményes az áruk. Ezért az ingatlanok árát, egy összegben kell kifizetni. A pénzért cserébe nem adott adásvételi szerződést, hanem kölcsönvételi szerződéseket íratott alá az ügyfelekkel. A lakások valójában nem is léteztek, vagy nem voltak banki, önkormányzati tulajdonban. A csaló közel 1 milliárd forintot szerzett meg, aminek a nagy részét felélte. 

Egy másik, fővárosi csaló közintézményeket és önkormányzatokat vert át azzal, hogy azt hazudta, az informatikai rendszerüket kell karbantartania. Amint megkapta a hozzáférést a rendszerhez, közel 38.7 millió forintot utalt át az anyja számlájára. Az ismerőseit telefonokkal verte át. 

Egy hat emberből álló banda 2011 és 2016 között 163 embert vert át olyan lakásokkal, házakkal, amik jelzáloghitellel voltak terhelve. A módszerrel több mint 3 milliárd forintot szereztek meg.