Kocsis Máté: Benyújtottuk az újabb gyermekvédelmi törvénycsomagot

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióvezetője szerint a most benyújtott csomaghoz szorosan kapcsolódó másik módosítás megvédi a gyermekeket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól. Ez eszközt ad a szülők kezébe azzal, hogy egyfajta szűrt internetet kérhetnek a gyermekeiknek, melyen az NMHH által feketelistára tett oldalak nem lesznek elérhetők. Hozzátette: a gyermekeket minden eszközzel meg kell védeni!
Vágólapra másolva!

Kocsis Máté a Facebook-bejegyzésében kifejtette, hogy ennek értelmében

tovább szigorodnak a pedofilokat sújtó büntetések: nem évülnek el a pedofil jellegű szexuális bűncselekmények, nincs feltételes szabadlábra helyezés, nincs reintegrációs őrizet, és az elkövetők soha nem kaphatnak erkölcsi bizonyítványt.

  • Bekerülnek a nyilvános pedofil-adatbázisba azok a magyarok is, akik külföldön követnek el ilyen bűncselekményt.
  • Akár 2 év börtönt is kaphatnak azok a gyermekekkel foglalkozó szakemberek, akik elmulasztják jelezni, ha a gyermek veszélyeztetett helyzetben van.

Kocsis Máté leszögezte:

szigorú alkalmassági vizsgálatoknak vetjük alá a gyermekvédelmi intézményekben dolgozókat annak érdekében, hogy a rájuk bízott gyermekek biztonságban nevelkedjenek. (Fontos itt hangsúlyozni: a gyermekvédelemben rengeteg tisztességes, becsületes ember dolgozik, azokat kell kiszűrnünk közülük, akik beteg hajlamaik kiélése érdekében férkőztek közéjük.)

Hozzátette: egyszerűbben lehet majd jelenteni, és eltávolíttatni azokat a tartalmakat, amik sértik a gyermekek személyiségi jogait. Hozzáfűzte:

a csomaghoz szorosan kapcsolódó másik módosítás megvédi a gyermekeket az életkoruknak nem megfelelő tartalmaktól. Ez eszközt ad a szülők kezébe azzal, hogy egyfajta szűrt internetet kérhetnek a gyermekeiknek, melyen az NMHH által feketelistára tett oldalak nem lesznek elérhetők. A gyermekeket minden eszközzel meg kell védeni!

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK