Ezek a legjobb kutyás kirándulóhelyek Budapest közelében

Vágólapra másolva!
Rengeteg ember szeret kirándulni, túrázni, de a sok lehetőség közül gyakran nehézséget okoz kiválasztani a megfelelő úti célt, főleg ha kutyát is akarnak vinni magukkal. Az Origo összeszedte azokat a kirándulóhelyeket, amik az emberek és a kedvenceik igényeit is kielégítik.
Vágólapra másolva!

Hármashatár-hegy

A Budapestiek körében az egyik legnépszerűbb kirándulóhelye a Hármashatár-hegy, főleg ha nem akarják elhagyni a fővárost. Ez az úti cél kutyákkal is ideális. Könnyen megközelíthető, akár tömegközlekedéssel is. Ha az időjárás ideális, akkor rengeteg családdal és más kutyasokkal is lehet találkozni. Ha mindez nem lenne elég, akkor a hegyről gyönyörű a kilátás a fővárosra. 

Kilátás a Hármashatár-hegyről
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Dera-szurdok

A következő túrahelyszín is közel van a fővároshoz, Pilisszentkeresztnél a Dera-szurdok. A túra rövid, nagyjából 30-45 perc alatt végig járható, de nagyon látványos, mintha egy másik világba csöppennénk. A patakon fahidakon, vagy köveken lehet átmenni. Éppen emiatt a kutyák is nagyon élvezik, a kisebb testűeket azonban néha ajánlott kézbe venni, főleg a nagyobb lépcsőknél.

Képünk illusztráció 
Fotó: Csudai Sándor - Origo

Apátkúti-völgy

A Visegrádtól nem messze található Apátkúti-völgy minden évszakban kiváló választás. A völgyben folyó patak gyönyörű szurdokvölgyet hozott létre olyan látnivalókkal, mint az Ördögmalom-vízesés vagy a Magda-forrás. A kialakított ösvényen bármilyen méretű és korú kutyával kényelmes lehet a túrázás, a patakpartot viszont érdemes lehet elkerülni a háziállatokkal a nagy sziklák miatt.

Apátkúti-völgy 
Fotó: Picasa / Pénzes Gyöngyvér

Paprikás-patak

Solymáron, a Jegenye-völgyben lévő Paprikás-patak igazán jó választás, ha a kedvencünkkel akarunk kirándulni. A patak mentén vízeséseket láthatunk, fahidakon sétálhatunk át a víz felett, megnézhetünk egy várromot, és ha az idő engedi, akkor akár piknikezni is lehet. A túra nem túl megterhelő, ezért minden adott az aktív pihenéshez a kutyával.

Vízesés a Paprika-pataknál 
Fotó: Turista Magazin/Joó Annamária

Szalajka-völgy

A Bükk-hegység egyik, hanem legszebb területe a Szalajka-völgy, ami tökéletes választás minden évszakban, akár kutyákkal is. A Fátyol-vízesés csodálatos, a Gloriett-tisztáson pedig felhőtlenül játszhatunk a kutyánkkal. Ha pedig kedvünk támadt az erdei kisvasúthoz, akkor erről sem kell lemondanunk a kedvencünk miatt, ugyanis a kutyákat is felengedik a vonatra.

Szilvásvárad, Szalajka-völgy
Fotó: Shutterstock/Laszlo Szirtesi

Az Origo korábban megírta, hogy Bangkokban egy kutya átveri a turistákat, egy másik kutya pedig már 250 alkalommal ült repülőn. Egy elkényeztetett kutya pedig így alszik egy repülő business osztályán.