Hortay Olivér: Az EU-ban nincs helye a zsarolásnak!

VON DER LEYEN, Ursula; ZELENSZKIJ, Volodimir
Egyre gyakrabban beszélnek a NATO és Oroszország közötti közvetlen háborúról
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott, hogy az uniós döntéshozók szabotálni akarják Magyarország gazdaságát, ha az nem járul hozzá az Ukrajnának szánt finanszírozási csomag elfogadásához - emlékeztet legújabb Reels-videójában a Századvég Energia- és Klímapolitika Üzletág vezetője.
Vágólapra másolva!

Hortay Olivér szerint egy új brüsszeli jelentésben feketén-fehéren szerepel, hogy hazánk gyenge pontjait kell célozni.

A stratégia a fejlesztési források visszatartásával a befektetői bizalom összeomlását idézné elő, ami forint elleni spekulációt indítana, ellehetetlenítené a gazdasági növekedést, és végső soron a munkanélküliség emelkedését okozná.

Az üzletágvezető úgy látja, hogy az, hogy az EU-ban ma egy ilyen elképzelés egyáltalán felmerülhet, már önmagában felháborító. Felteszi a kérdéseket:

Hozzátette: azon túl, hogy ez nyílt beismerése annak, hogy a források visszatartása egy politikai cirkusz, a kiszivárgott stratégiával minden korábbinál messzebb ment. Lehet bárkinek bármi a véleménye Ukrajna finanszírozásáról, nincs olyan politikai törekvés, ami elfogadhatóvá tenné, hogy uniós döntéshozók egy tagállam gazdaságát szándékosan rombolják, és európai polgárokat munkanélkülivé tegyenek.