Menczer Tamás: A dollárbaloldalnak és a dollármédiának csak a lóvé a fontos

Menczer Tamás, államtitkár, interjú
Menczer Tamás
Vágólapra másolva!
A dollárbaloldalnak és a dollármédiának csak a lóvé a fontos - fogalmazott a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldali kapcsolatokért felelős államtitkára szombaton közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

Menczer Tamás a bejegyzésben azt írta: a "dollárosok" folyamatosan azt hazudják, hogy az Oroszországgal kötött gázszerződés szükségtelen és drága.
Arról, hogy "Gyurcsány úr új csodafegyvere", Kocsis-Cake Olivio azt mondta, hogy az orosz gázt el kell zárni, az államtitkár úgy vélekedett:

Rámutatott: a magyarországi éves gázfelhasználás 85 százaléka orosz gáz, és ez a mennyiség belátható időn belül nem pótolható. Vagyis orosz gáz nélkül Magyarország megfagy, a lakásokban nincs fűtés, az ipar leáll, a munkahelyek megszűnnek - sorolta.

- emelte ki Menczer Tamás.

Az államtitkár "elképesztő felismerésnek" nevezte "a dollárbaloldal és a dollármédia" állítását arról, hogy a gáz drága. Hozzátette:

Úgy fogalmazott: ha a baloldal valóban radikális árcsökkenést akar, álljon a béke mellé, és lépjen fel a káros szankciók ellen, ahogy az Orbán-kormány teszi. Sajnos a baloldal ezzel szemben háborúpárti - fűzte hozzá.
Menczer Tamás fontosnak nevezte, hogy az oroszokkal kötött megállapodás fényévekkel kedvezőbb annál a szerződésnél, amelyet korábban a baloldal kötött. Tehát, ha "a baloldali kollégák" rossz megállapodást akarnak látni, vegyék kezükbe azt, amelyet ők kötöttek az oroszokkal - jegyezte meg.
Tévedésnek és hazugságnak nevezte azt az állítást, hogy Magyarország az oroszoktól vásárol gázt, "ha a fene fenét eszik is". Ezzel szemben a baloldal volt az, aki csak az oroszoktól vett gázt - közölte az államtitkár.

Tájékoztatása szerint a baloldal idején ugyanis csak az oroszokkal volt hosszú távú megállapodása Magyarországnak, most azonban van Horvátországban a Shellel is. A "balosok" idején semmilyen, gázbeszerzéshez szükséges infrastruktúra nem volt, most viszont bármilyen irányból képes az ország gázt vásárolni. Van is már megállapodás Azerbajdzsánnal, és vizsgálják a további, katari, törökországi, romániai lehetőségeket is - írta a bejegyzésben.
Menczer Tamás összegzésként hangsúlyozta:

"A baloldal hazudik - de ebben semmi új nincsen" - zárta sorait az államtitkár.