Meghaladta az egymilliót a nemzeti konzultációban résztvevők száma

Vágólapra másolva!
Jóval a határidő vége előtt már 1 millió 14 ezren nyilvánítottak véleményt a szuverenitásvédelmi konzultációban - írta közleményében Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára. Ebből az is látszik, hogy nagyon sokan szeretnének állást foglalni Ukrajna uniós tagságának és finanszírozásának ügyében. A kérdés azért is különösen aktuális, mert a jövő év eleji uniós csúcson újra napirendre kerülnek a költségvetési kérdések. Nagy a nyomás Magyarországon, hogy járuljon hozzá Ukrajna további sok tízmilliárd eurónyi támogatásához - tette hozzá az államtitkár.
Vágólapra másolva!

A konzultációban ezeken túl mindenki elmondhatja véleményét az új uniós migrációs csomagról és azokról a brüsszeli követelésekről és javaslatokról is, amelyek szűkítenék a magyar gazdaság mozgásterét. A kérdésekre január 10-ig lehet válaszolni.

A korábbi tapasztalatoknak megfelelően a legtöbb kérdőívet postán küldik vissza. A konzultációs résztvevők 86 százaléka ezt a válaszadási módot választotta.

Szeretnénk köszönetet mondani a konzultáció résztvevőinek, és azoknak is, akik ezután mondják majd el véleményüket. Ha sokan állunk ki az ország szuverenitása és az álláspontunk mellett, az sokat számít majd a következő hónapok vitáiban - írja a közlemény.