Magyar-olasz éleslövészeti gyakorlatot tartottak Hajdúhadházon

fegyver Foglalkozás HADI FELSZERELÉS katona SZEMÉLY TÁRGY
Szolnok, 2023. november 15. A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által 2023. november 15-én közreadott képen katonák az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos gyakorlaton Szolnokon. Az országos gyakorlat része a november 14-én induló „Interceptor” légi műveleti gyakorlat is, amelybe a honvéd tisztjelöltek is bekapcsolódnak. A harmad- és negyedéves hallgatók Szücs Péter alezredes, az MH Ludovika Zászlóalj parancsnoka irányításával szereznek tapasztalatokat. MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Kertész László
Vágólapra másolva!
Éleslövészetet tartottak az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái, valamint ejtőernyős olasz katonák szerdán Hajdúhadházon az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton - írta a honvedelem.hu -ra hivatkozva az MTI. 
Vágólapra másolva!

A lapnak nyilatkozva Schuh Dávid százados, a NATO Előretolt Szárazföldi Többnemzeti Harccsoport harcvezetője elmondta: az éleslövészeten magyar BTR és olasz IVECO típusú harcjárművekkel gyakorolták a védelmi és előkészítési fázisokat. A gyakorlaton a katonák a Carl Gustaf páncéltörőt is használták.

Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat Forrás: MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Hm Zrínyi Nonprofit Kft./Honvedelem.Hu/Szakál Szebáld

- fogalmazott a százados, hozzátéve, hogy az olasz és a magyar kiképzési rendszer sok elemében megegyezik, amely megalapozza a sikeres együttműködést.