Elfogták a balkáni drogcsempész bűnszervezet főnökét

Vágólapra másolva!
A bűnszervezet Szerbiából csempészet be hatalmas mennyiségű kábítószert Magyarországra. Most elfogták a bűnszervezet fejét. A banda főnökére novemberben Budapesten csaptak le a kommandósok. Több magyar tagja is volt a bandának, akik részt vett a drogterjesztésben, és egy szállítmány során több kiló drogot hoztak be Magyarországra. 
Vágólapra másolva!

A banda főnökét évek óta keresték a rendőrök. Végül novemberben, Budapest VIII. kerületében fogtak el a magyar kommandósok. A bűnbanda többi tagját már 2019-ben elítélték, de a szervezet feje ellen akkor nem tudtak eljárást indítani.

A főnök egy 60 éves albán férfi,aki már korábban is volt börtönben drogcsempészés miatt. Akkor 7 év börtönbüntetésre ítélték és 8 évre kiutasították Magyarországról. Tavaly nyáron szabadult.

Ezután ugyanott folytatta, ahol korábban abbahagyta,

de a tartózkodási helye ismeretlen maradt a hatóságok számára.

A bűnbanda igazi drog kartellként működött. Az előállított cannabist albán és koszovói futárok vitték el a magyar dílerekhez.

Egy szállítmány során 10 kilogramm cannabist került be Magyarországra.

Ezután a magyarok itthon eladták és a cannabisért kapott pénzt egy magyar nő vitte ki Szerbiába a főnökéhez.

A férfi ellen európai és nemzetközi is elfogatóparancs volt érvényben.

A szerb rendőrök szintén drogcsempészés miatt keresték. Kiderült a férfi nem csak Magyarországon terjesztett kábítószert, hanem az egész Európai unióban.

Koszovón és Szerbián keresztül heroint, kokaint és cannabist csempészet be.