Elítélte a bíróság azokat a dílereket, akik drogot adtak el a budai házból kizuhant fiú barátainak

Vágólapra másolva!
Három évvel ezelőtt egy fiatalokból álló társaság az érettségit ünnepelte egy budai lakásban. Egy 17 éves fiú azonban az ünneplés közben kizuhant a második emeltről, a kórházban pedig belehalt a sérüléseibe. A bíróság elítélte azokat a dílereket, akik drogot adtak el a társaságnak.
Vágólapra másolva!

A 25 és 28 éves férfiak 2020 márciusa és májusa között társakként árultak kábítószert Budapesten. A drogot a fiatalabb férfi szerezte be, az idősebb társa pedig átadta azokat a vevőknek. A vételárral később számoltak el egymás között.

A 28 éves díler 2020 május 9-én, a VIII. kerületi Kálvária téren adott el marihuánát, LSD-t és amfetamint a fiatal társaság egyik tagjának, aki ezért 20 ezer forintot fizetett. A társaság még aznap egy I. kerületi házban szórakozott.

Egy 17 éves fiú azonban kizuhant a második emeleti lakásból.

Eltört a gerince és vérömleny lett a koponyájában.

Forrás: Ügyészség.hu

A mentőknek még sikerült újraéleszteniük, de a kórházban belehalt a sérüléseibe.

A rendőrök a dílerek VIII., illetve IX. kerületi lakásában kábítószereket, műanyag tasakokat és mérleget találtak. Az ügyészség kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat ellenük.

A bíróság az egyiküket 2 év börtönbüntetésre ítélte, amit 5 év próbaidőre felfüggesztett. A társát 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték, amit 4 évre függesztettek fel. Az ítélet ellen az ügyészség letöltendő börtönbüntetésért fellebbezett.