Méltóságteljes, felelős kormánypártiak - handabandázó, romboló baloldal

Momentum, vörös festék, Karmelita
Vágólapra másolva!
A dollárbaloldal idén október 23-án sem tudott az ünnep méltóságához illően viselkedni. A Momentum reggel vörös festéket öntött a Karmelita kolostor elé. Ez az akció kifejezetten ízléstelen volt, több szempontból is - például azért, mert a Hamász-párti európai szélsőbaloldal szokott így demonstrálni, a momentumosoknak még erre sincs saját ötletük. Délután a baloldal csupán pár száz embert tudott az utcára vinni a fővárosban. Még Karácsonyék hivatalos ünnepségével és az odaszervezett aktivistákkal is jóval kevesebben voltak, mint Veszprémben, ahol sok ezren hallgatták Orbán Viktort, méltóságteljesen ünnepelve.
Vágólapra másolva!

Idén is nagyon kevesen vettek részt a baloldal szánalmas, október 23-i ünneplésnek nevezett handabandázásán. A teljesen cél nélküli demonstrációjuk csúcspontján is maximum kétezren lehettek az Oktogonon, de ehhez már kellettek a főváros hivatalos rendezvényére odaszervezett emberek. Az anarchista demonstrálók később megtámadták a köztévé riporterét, Császár Attilát.

Az ostoba trágárkodásáról ismert Pankotai Lili is megjelent Fotó: Ladóczki Balázs - Origo

Természetesen október 23-án ismét akciózott a Momentum a Karmelita előtt. Ezúttal, ahogy fogalmaztak, „vérvörös festékkel öntöttük le a hazugság kordonjait a Karmelita előtt október 23-án"

TÖBB SZÁZEZER FORINTOS KÁRT OKOZTAK, MIKÖZBEN MOSOLYOGVA RONGÁLTÁK MEG A KARMELITA KOLOSTOR ELŐTTI KORDONT; SOKKAL INKÁBB GYENGESÉGÜKRŐL ADTAK SZÁMOT, SEMMINT ARRÓL, HOGY MEGFONTOLT, KREATÍV ÖTLETEIK LENNÉNEK.

A szánalmas akció egyébként az európai szélsőbaloldal Hamász-párti megmozdulásait másolta. Ők szoktak vörös festékkel demonstrálni.

Tehát a Momentum még egy demonstrációt sem tud kitalálni, ezt is másoktól lopták, most épp egy terrorszervezettől.

A Momentumnak megint csak a gyalázkodás jutott eszébe Forrás: Facebook

Ők követték el a Hamásztól lenyúlt akciót Forrás: Facebook

A kormánypártok rendezvényén sokan és méltóságteljesen ünnepeltek

Mindezzel szemben a Fidesz-KDNP és a kormány által Veszprémben tartott ünnepségen sok ezren voltak. Az emberek méltóságteljesen ünnepeltek, és emlékeztek 1956 hőseire.

Rengetegen voltak Veszprémben Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor kormányfő pedig többek között arról beszélt, hogy elsők voltunk, akik Európát védtük a migrációtól, és elsőként javasoltuk a békét a háború helyett. Ma is elsők és egyetlenek vagyunk, akik vissza akarják tartani az európai népeket, hogy vakon meneteljenek bele egy újabb háborúba – fogalmazott a miniszterelnök. Ha Brüsszel fütyül is, mi úgy táncolunk, ahogy mi akarunk. S ha nem akarunk, akkor nem táncolunk - mondta a miniszterelnök, aki hozzátette: nekünk a szabadság életösztön.

Résztvevők a veszprémi megemlékezésen Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd