A béke fontosságáról tárgyalt Orbán Viktor a Professzorok Batthyány Köre elnökével

KOLLÁR Lajos; ORBÁN Viktor
Budapest, 2023. október 31. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) fogadja Kollár Lajost, a Professzorok Batthyány Köre (PBK) elnökét a Karmelita kolostorban 2023. október 31-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Kollár Lajost, a Professzorok Batthyány Köre (PBK) elnökét - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.
Vágólapra másolva!

Kollár Lajos tájékoztatta Orbán Viktort a civil tudós testület elmúlt időszakban elvégzett munkájáról.

A miniszterelnök és a PBK elnöke a Magyarország előtt álló legfontosabb kihívásokról is tárgyalt, a veszélyek koráról, a háborúkról, a demográfiai és gazdasági problémákról, a nemzeti szuverenitásról.

Az egyre veszélyesebbé és kiterjedtebbé váló háborús konfliktusok kapcsán a béke fontosságát hangsúlyozták. Felidézték a Professzorok Batthyány Köre márciusban kiadott állásfoglalását, amely a békéről és a világháború elkerüléséről szólt.

Orbán Viktor miniszterelnök fogadja Kollár Lajost, a Professzorok Batthyány Köre (PBK) elnökét a Karmelita kolostorban 2023. október 31-én Forrás: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

- áll Havasi Bertalan közleményében.