Megszólalt a tornaórán összeesett szabolcsi kisfiú nagymamája

Budapest, 2023. március 27. Új mentőautók az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Markó utcai központja előtt 2023. március 27-én. Tovább folytatódik a mentőszolgálat 2010-ben megkezdett korszerűsítése, most újabb 33 mentőautó beszerzésére nyílt lehetőség 1,5 milliárd forint értékben - jelentette be a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. MTI/Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Csak a gyors beavatkozásnak köszönheti az életét az a tiszadadai kisfiú, aki testnevelés órája végén összeesett.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön egy szabolcsi iskolához riasztották a mentőket, ahol egy tornaóra végén összeesett egy 12 éves kisfiú, megállt a szíve. A mentősöknek a hosszas próbálkozás után sikerült újraéleszteniük a kisfiút és a mentőhelikopter stabil állapotban szállíthatta őt kórházba.

- mondta Laczkó László a település háziorvosa.

A kép illusztráció! Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Ez azt jelenti, hogy a szívkamrák szabálytalanul mozognak, és amennyiben nincsenek egyszerre történő szívizom-összehúzódások, akkor a vérkeringés fenntarthatatlan lesz és a páciens a klinikai halál állapotába kerül, azonban az időben történő reanimáció megmentheti a beteg életét, így a gyors beavatkozás életmentő volt a gyermek számára - írja a Blikk.

- mondta Túróczi Istvánné, a kisfiú nagymamája.