Éjszaka váratlanul megjelent egy Leopard 2-es harckocsi a Hungária körúton

Leopard 2-es harckocsi, tank, Hungária körút
Vágólapra másolva!
Egy, a TikTok-ra feltöltött videó szerint egy Leopard 2-es harckocsi jelent meg szerda éjszaka a Hős utcánál Budapesten, amely miatt az érintett útszakaszt átmenetileg le is zárták a forgalom elől. A HM 
Vágólapra másolva!

Mutatjuk a fantasztikus videót:

@feco84#hősutca♬ eredeti hang - Fecó

A Magyar Nemzet információja szerint oktatási célból folyamatosan érkeznek régi és új hadrendben lévő katonai eszközök hazánkba. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Karának telephelye pedig éppen a Hungária körúton a Hős utcánál van, ez indokolhatta a harckocsi megjelenését.

A történtek kapcsán a lap a Honvédelmi Minisztérium bővebb tájékoztatását kérte. A minisztérium válaszában megírta: megérkezett a Leopárd 2HUA4 az NKE-re.

Böröndi Gábor vezérezredes, a Honvéd Vezérkar főnékének parancsára

A NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM HUNGÁRIA KÖRÚTI CAMPUSÁRA ÉRKEZETT A MAGYAR HONVÉDSÉG LEOPARD 2HUA4 TÍPUSÚ HARCJÁRMŰVE TEGNAP ÉJJEL.

A Leopárd 2HUA4 lánctalpas harcjárművet az egyetemi oktatási rendszerében a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar, Katonai vezetői alapképzési szakos honvédtisztjelöltek elméleti ismereteinek bővítésére használják, a képzés során fokozott hanghatásra nem kell számítani.