Vágólapra másolva!
Összefoglaljuk és ajánljuk a HírTV Radar című műsorának mai tartalmát. A 17:30-kor kezdődő riportműsor, ami ezen a linken élőben, de egy órás, késleltetett formában is nézhető, egyébként izgalmas témákkal és megközelítéssel próbál a hétköznapi embereknek segíteni olyan problémák feltárásával és megoldásával, amely a nagyközönséget érinti.
Vágólapra másolva!

HÁBORÚ - A dróntámadások továbbra is tartanak, az orosz-ukrán konfliktusban az utóbbi napokban inkább a harctéren kívüli tevékenységek is dominálnak. Vlagyimir Putyin és Recep Tayyip Erdogan Szocsiban találkozott, míg Volodimir Zelenszkij változást eszközölt a védelmi minisztérium élén.

BÁNK BÁN A NEMZETIBEN - A Nemzeti Színház társulatának fiatal színészei mutatták be Katona József Bánk bán című művének legújabb feldolgozását, amelyet a színház igazgatója, Vidnyánszky Attila rendezett. Ez az előadás a Nemzeti Színház idei évadának első bemutatója. Vidnyánszky Attila prózai formában már harmadszorra viszi színre Katona József művét, de Erkel operáját is már négyszer megrendezte.

KULTURÁLIS FILMEK FESZTIVÁLJA - 9. alkalommal rendezték meg a Kulturális Filmek Fesztiválját, melynek kiemelt célja a nemzeti identitás megőrzése. Ennek megfelelően a versenyre a helyi magyar kultúra értékeit bemutató portréfilmekkel lehetett pályázni. A Magyar Honvédség balatonakarattyai központjában megtartott esemény alkotói pedig értékes díjakkal térhettek haza.

AZ ORSZÁG LEGJOBB PIZZÁI A KINCSEM PARKBAN - Szeptember első hétvégéjén második alkalommal rendezték meg a Piaggio Pizzakészítő Bajnokságot, melyen kollégánk, Juhász Milán is részt vett. A rendezvény helyszíne a Kincsem Park, ahol Food Truck Show várta az érdeklődőket.

AUTÓK A MÚLT SZÁZADBÓL - 2. világháború előtti járműveket csodálhattak meg azok, akik hétvégén ellátogattak a keszthelyi Festetics-kastélyba. Mindegyik gyönyörűen felújítva és természetesen kifogástalan és üzemképes állapotban. A veteránjármű szépségversenyen igazi ritkaságok is felvonultak.

MOTORMATUZSÁLEMEK TOLNÁN - Él Tolnán egy 34 éves fiatalember, akinek különleges hobbija van. Olyan motormatuzsálemeket gyűjt, melyek cséplő és daráló szerkezeteket, szivattyúkat hajtottak meg. Van köztük olyan is, melyből tudomása szerint már a világon csak egy van. Ráadásul a motorok nagy része üzemképes.

FESZTIVÁL AZ ERŐMŰBEN - Egy hosszú idő óta elhagyatott terület újragondolva, megtöltve élettel fénnyel és zenével. Az ötvenes évek legnagyobb hőerőmű ipari környezete adott otthont az idén először megrendezett Inota Fesztiválnak. A négynapos rendezvény a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében szerveződött, népszerűsítve a Balaton zegzugait.

AKADÁLYMENTES TURIZMUS - Hetedik alkalommal rendezték meg Orfűn az akadálymentes turizmus napját. A fesztiválon, mely az országban máig egyedülálló, különféle élményprogramokon vehetnek részt elsősorban fogyatékkal élők, de hozzátartozóik, kísérőik és az ép emberek is részt vehetnek rajtuk. A turizmus és vendéglátás szakos hallgatók a most induló tanévben önálló kurzusként felvehetik az akadálymentes turizmus tárgyat.

SEGÍTSÉG AZ ISKOLAKEZDÉSBEN - Több mint kétezer hátrányos helyzetű gyermeket támogat a KDNP és az Ökumenikus Segélyszervezet. A minőségi tanszercsomagokkal szeretnék meghozni a gyermekek kedvét a tanuláshoz.