Milliárdos baloldali seftelés Pécsett: nyomoz a rendőrség

Vágólapra másolva!
Egy Puch László korábbi MSZP-s pártpénztárnokhoz köthető cég járhatott jól azzal az ingatlancserével, amit nemrég úgy hagyott jóvá Pécs baloldali vezetése, hogy direkt megváltoztatták egy korábban önkormányzati tulajdonú telek besorolását, hogy arra ezután akár lakóparkot is építhessen új gazdája.
Vágólapra másolva!

– írta meg a Pécsaktuál.hu.

A rendőrség azt vizsgálja, történt-e visszaélés, amikor az önkormányzat egy romos állapotban lévő, a város határán fekvő egykori kempinget szerzett meg egy többhektáros belvárosi területért cserében, úgy, hogy az ügyletben részt vevő MSZP-közeli cég mindössze 200 millió forintot kellett fizessen a két telek állítólagos értékének különbözeteként.

Az eset pikantériája, hogy korábban a telekcserével kapcsolatban a kormányhivatal főépítésze szakvéleményben arra hívta föl a figyelmet, hogy az ügylet nem szolgál közérdeket. A Pécs belvárosában található egykori bőrklinika telke ráadásul korábban oktatási és egészségügyi intézményi területbe volt besorolva, amit az önkormányzat még meg is változtatott, hogy a telekcsere után az új tulajdonos akár luxuslakóparkot is építhessen majd a műemlékeket is magába foglaló korábbi épületegyüttes helyére.

Az is érdekes, hogy a telekcseréből most hasznot húzó cég, ami - a Péterffy Attila baloldali polgármesterrel kapcsolatban álló - Puch László, az MSZP egykori pénztárnoka érdekkörébe tartozik, korábban még a most elcserélt egykori Mandulás Kemping területén szeretett volna egy 23 házból álló lakóparkot építeni, de ez a fejlesztés meghiúsult. Ekkor merült föl a telekcsere ötlete, amely révén a baranyai vármegyeszékhely belvárosában valósíthat majd meg egy hasonló projektet a helyi szocialistákhoz kötődő vállalkozás.

Mint ismert, nem ez a telekcsere az egyetlen korrupciógyanús ügy, amire magyarázatot kell adnia Pécs baloldali városvezetésének. Korábban a Kaposvári Regionális Nyomozó Ügyészség kezdett nyomozásba a pécsi szociális bérlakások kiutalásánál fölmerült vesztegetés gyanúja miatt. Nemrég pedig amiatt kellett magyarázkodnia Péterffy Attilának, hogy saját hatáskörben utalt-e ki lakást szocialista alpolgármestere, Nyőgéri Lajos volt feleségének.