Elvenné a tanárok pénzét Gyöngyösi Márton és Soros álciviljeinek adná

Gyöngyösi Márton
Az Európai Parlament képviselője 
 Hungarian Member of the European Parliament Marton Gyongyosi Eastern Mediterranean,Belgium,Brussels,Hungarian Member of the E Horizontal
BRUSSELS, BELGIUM - SEPTEMBER 16: Hungarian Member of the European Parliament Marton Gyongyosi speaks during a special interview in Brussels, Belgium on September 16, 2020. Dursun Aydemir / Anadolu Agency (Photo by Dursun Aydemir / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Gyöngyösi Márton közvetlenül a különböző, Soros György által támogatott álcivileknek juttatná a hazánknak járó uniós forrásokat, amelyekből a kormány a pedagógusok béremelését finanszírozná. Ujhelyi István pedig maga kérkedett azzal, hogy miként próbál nyomást gyakorolni az Európai Bizottságra Magyarország megbüntetése érdekében. A hazánknak járó EU-s források felfüggesztését célzó baloldali lobbitevékenységet bemutató sorozatunk befejező részében a jobbikos és az egykori MSZP-s európai parlamenti képviselő tevékenységét mutatjuk be.
Vágólapra másolva!

A Gyurcsány-párt és a Momentum politikusai mellett a hazánknak járó uniós források felfüggesztéséért folytatott lobbi egyik élharcosa az MSZP-ből nemrégiben kilépett Ujhelyi István. A szocialista színekben nyert EP-képviselői mandátumát megtartó, Esély-körök néven saját mozgalmat alapító politikus tavaly augusztusban például azzal dicsekedett, hogy az Európai Bizottságra is nyomást gyakorolt Magyarország megbüntetése érdekében.

– kérkedett primitív stílusban Ujhelyi az ATV műsorában, azt jósolva, hogy a bizottság hamarosan konkrét büntetési javaslattal fordul az Európai Tanácshoz. A hazánkat elmarasztaló és a helyreállítási alap összegeinek felfüggesztését sürgető Delbos-Corfield-jelentést egyébként tavaly szeptemberben fogadta el az Európai Parlament.

Ujhelyi István a brüsszeli korrupció vezéralakjával, Eva Kailival Forrás: Origo

Az idén márciusban, ugyancsak az ATV-nek adott interjúban Ujhelyi ismételten a hazánk ellen végzett munkájával dicsekedett. A baloldali politikus arról számolt be, hogy az Európai Bizottsággal folytatott megbeszélései során még a források folyósításának feltételeként Magyarországgal szemben megfogalmazott elvárásokról, az úgynevezett szupermérföldkövekről is egyeztettek.

– közölte Ujhelyi - vagyis azzal dicsekedett, hogy minden magyar embertől elvesz 1,6 millió forintot.

Arra a kérdésre, hogy a bizottságban pontosan kikkel tárgyalt, a baloldali EP-képviselő már nem volt hajlandó felelni, csak annyit árult el, hogy a megelőző napokban többekkel egyeztetett a 27 szupermérföldkőről.

Eközben Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke és EP-képviselője azt szorgalmazza, hogy az uniós forrásokat a kormány megkerülésével, a baloldal által favorizált szereplők között osszák szét. A világ hetedik legantiszemitább emberének nevezett Gyöngyösi - akit nemrég Joe Biden embere, David Pressman éppen a zsidó húsvét alkalmából hívott ünnepi vacsorára - egy tavaly szeptemberi Facebook-bejegyzésében a Delbos-Corfield jelentést ünnepelte, és azt követelte: „az EU találja meg annak a módját, hogy közvetlenül az emberekhez jussanak el az uniós alapok".

Gyöngyösi Márton az amerikai nagykövetségen, David Pressman vacsoráján Forrás: twitter

Egy tavaly decemberi posztjában Gyöngyösi ismét a nemzeti szuverenitásunkat sértő intézkedéseket sürgette, kijelentve: azon dolgozik, hogy a nem kormányzati szervezetekhez (NGO) közvetlenül érkezhessenek az uniós források. Megjegyzendő: ez a kategória elsősorban a csak névleg civil, a politikai befolyásszerzésre törekvő Soros-szervezeteket jelenti.

Így már értjük, miért olyan jó a kapcsolata az antiszemita Gyöngyösinek az amerikai nagykövettel, aki közismerten jó viszonyban van Soros Györggyel, dolgozott is az egyik szervezeténél.

Kérdés, hogy vajon milyen ésszerű indokkal lehet igazolni ezen formációk pénzelését azokból az uniós támogatásokból, amelyek egyik legsürgetőbb és legfontosabb felhasználása lenne a pedagógusok béremeléséhez.