Ha jól akar szórakozni, olvassa el a drogos öltöztető, Herczeg Zoltán börtönlódításait!

Celeb vagyok ments ki innen Herczeg Zoltán Celeb vagyok ments ki innen 2017 - Herczeg Zoltán
Celeb vagyok ments ki innen 2017 - Herczeg Zoltán
Vágólapra másolva!
Drogkereskedelemmel gyanúsítják, ezért közel fél évig börtönben, előzetes letartóztatásban volt Herczeg Zoltán öltöztető. Most pedig házi őrizetben tartják. A dollármédia lapja, a Telex készített Herczeggel megmosolyogtatóan hízelgő "interjút". Nem is érdemes hosszan bevezetni, lássuk a szó szerinti részleteket. Érdemes!
Vágólapra másolva!

"Sokat gondolkodtam azon is, hogy mi verhette ki a biztosítékot. Ha a fű miatt tartóztattak le, akkor a fél budapesti művészvilágot, értelmiséget le lehetne tartóztatni."

Így kezdi Herczeg. Mindenesetre tanulságosan. Majd folytatja:

"Inkább arra gondolok, hogy van nekem egy klímamozgalmam, a KÉK mozgalom, amivel a háttérben egy politikai mozgalmat akartam felépíteni, amit például az LMP-nek kellene csinálnia, csak nem csinálja. Úgy gondoltam, ha jól csináljuk, akkor négy-nyolc éven belül bent leszünk öt százalékkal a parlamentben, ugyanis brutálisan sokan csatlakoztak az elején, pedig én csak a telefonba – amit lehallgattak – mondtam el, hogy valójában ez egy klímamozgalom égisze alatt létrehozandó politikai mozgalom. Már nagyon előrehaladtam vele, októberben jött volna a szervezetfejlesztés, mert nem bírtam már divattervezni, lakást felújítani meg mozgalmárkodni egyedül, az összeroppantott. Aztán börtönbe kerültem hirtelen."

Vagyis, az új LMP-t már szinte megalapította Herczeg, szinte már látjuk is bent 2026-ban a parlamentben a mókásan öltözködő Yves Saint Laurent-t, de hopp, a csúnya lehallgatás, a Fidesz kétharmada megijedt és gyorsan börtönbe zárta. Még szerencse, mert már eleve nem érezte jól magát, hiszen "alkotói" feladatai mellett még a lakását is fel kellett újítania, nem beszélve az új LMP-ről.

Herczeg Zoltán Fotó: Polyák Attila - Origo

De nézzük a folytatást, amikor teljesen logikusan elmagyarázza, hogy miért volt nála annyi drog, amikor elfogták:

"Dr. Keviczki: Zoltán ügyvéd, aki ott volt az interjún: Természetesen nem vásárol 100 grammot egyszerre, mert minek. Egyszerű fogyasztóként ez neki túl sok. Ebben az időben akadozott a piac.

HZ: Azt is tudjuk, hogy miért akadozott. Úgy hallottam, hogy tavaly tavasszal és nyáron a magyar rendőrség az FBI közreműködésével dekódolt egy olyan titkos applikációt, amit a drogkereskedők használtak, sok kétes üzenetet fogtak el, ami alapján irtó sok dílert kapcsoltak le Magyarországon és a világon is. Emiatt nehéz volt fűhöz jutni.

Dr. KZ: Mivel ez nem egyszeri alkalom volt, a potenciális beszerzési forrás azt mondta, hogy ez most úgy működik csak, hogy nagyobb csomagot kell megvenni, ezt kapod meg, nincs kevesebb. De most kell gyorsan, mert még nagyobb gondok lesznek a piacon. Ösztönözni akarta a vevőt, hogy tárazzon be.

HZ: Többször is mondtam, hogy nem akarok száz grammal rohangászni, mert gáz, nem kell. Erre az volt a válasz, hogy ha ez nem kell, akkor nem lesz. Hetekig vakartam a fejemet, hogy mit csináljak, és végül miután nem volt más, megvettem."

Ejnye, FBI, ejnye Fidesz! Ha nem üldözi a drogkereskedőket, akkor bőven lenne drog, és szegény öltöztetőnek nem kellett volna egyszerre olyan sokat vennie. Azt meg megértjük, hogy az fel sem merült benne, hogy esetleg nem vesz drogot.

Na, de milyen volt bent, a börtönben? Hát persze, hogy jön a fideszezés, nem is akárhogyan!

"Két „jobboldali" Fidesz-szavazóval voltam összezárva tizenhat négyzetméteren. Kőkemény, nagypályás alfahímek, egyikük nyíltan fajgyűlölő fasiszta, a másik egy szuperintelligens Nagy-Magyarország-hívő. Mind a ketten meggyőződéses Orbán-szavazók. Ott voltam köztük egyedüli liberális, éreztem is a súlyát kétharmados fölényüknek."

Micsoda irónia! De azért ne kezdjük aggódni Herczeg Zoltánért, mert a börtönben is kivívta pillanatok alatt azt a tiszteletet, ami neki ab ovo jár:

(A cellatársai) azt mondták, hogy „Zoli, te is rettenetesen hiszel az elveidben, és tartod magad hozzájuk a végletekig, tehát olyan vagy, mint mi. Igaz, hogy mást, de ugyanolyan szilárdan ragaszkodsz hozzá, és nem hajolsz meg, nem törsz meg, elvhű vagy. Mi is elvhűek vagyunk. Az elvhűek meg tartsanak össze."

Na, ez egy teljesen hihető mondat volt. Biztosan a két börtönlakó így fogalmazott. Az elvhűek tartsanak össze. Szinte halljuk, ahogy mondja két bűnöző. Na, de nem egyszerűen tisztelték, hanem Herczeg kedvéért meg is változtak. A drogos Herczeg ugyanis a börtönben hirtelen zölddé (bocsánat, kékké) változott, ehhez cellatársai - mi sem természetesebb - azonnal alkalmazkodtak is.

"Ahogy mondtam, alfahímek mindketten, meg én is, ráadásul ragaszkodnak az elveikhez. Ezért arra különösen büszke vagyok, hogy három hónap alatt elértem az egyiküknél, hogy fogmosás közben elzárja a vizet. Mert spórolni kék!"

Ezt már nehéz lenne kommentálni. Viszont azért voltak nehézségek. A börtönsétán ugyanis egyik rabtársa szidni kezdte, eképp:

"Mi van, köcsög? Celeb vagyok, ments ki innen! Mi van, buzi? – az első sétán ilyeneket kiabált nekem egy nagydarab disznó, közben hangosan röhögött ő is, meg az egész szint is. Nem esett jól, elfordítottam a fejemet, néztem az ipartelep felé. A két zárkatársam egy szót sem szólt, „elit arcok" voltak, nem akartak konfrontálódni, de figyelték, hogyan reagálok.

Amikor visszamentünk a zárkába, mondták, hogy „figyelj, Zoli, láttuk, hogy reagálsz, nem lesz így jó", aztán elmondták, mit kell csinálni. A legközelebbi esetnél odamentem a rácshoz, belenéztem a nagy marhának a szemébe, és azt mondtam:

„Figyelj, haver, az a helyzet, hogy a zsaruk elvettek tőlem mindent, de talán, ha a seggemben körülnézek, még talán ki tudok húzni egy egyest, azt átdobom neked, szívd el, ha akarod." „Jól van, tesó! Jól van! Semmi baj! Tesó vagy" – ez volt a válasz, és ezzel el volt rendezve. Aztán ezt el kellett játszanom vagy tízszer, mindenkinek, aki bekóstolt."

Nemcsak kék, kemény is tud ám lenni Zoli! Ám a megpróbáltatásoknak nincs vége, olykor ellenőrzik is őket a börtönőrök, ami nem kellemes. Ámbár dehogynem. Hiszen a börtön szinte teljes személyzete Zolival van. Tisztelik, autogramot kérnek, satöbbi. Ahogy azt egy börtönben szokás. Nézzük csak!

"Az ilyen biztonsági ellenőrzésen csuklyás műveletisek gépfegyverrel kutatják át a zárkádat (ezt hívtuk „hipinek"), meg akár testüreg-ellenőrzést végeznek, az nem kellemes. De azt is úgy fogadtam, hogy ez van, itt ez a szabály. És kussolok. A csuklyásokat nindzsának hívtuk, köztük is volt, aki tiszteletteljes volt, láttam a szemében, hogy velem van. Meg olyan is volt, aki a testüreg-ellenőrzésnél bevitt a vécébe, ahol le kellett volna vetkőznöm, és azt mondta: „Most itt áll egypár percet, és akkor levetkőzött, oké, Herczeg?"

De amikor azt mondja nekem a fegyőr, hogy „Herczeg úr, tudjuk, hogy miért van itt, és nagyon sajnáljuk, adna egy autogramot a gyerekeimnek?", az kárpótol."

Aztán jön egy kis drogpropaganda, persze, most már meglehetősen óvatosan:

"A magyar társadalomnak más a felfogása a kábítószerről, mint ami a valóság. Amikor valaki egy drogosra gondol, az általában egy heroinistára gondol, akinek lóg ki a karjából a tű, és folyik taknya-nyála. Pedig a fű nagyon messze van ettől.

Nem akarom reklámozni, mert börtönbe juthatsz vele, és el is fogom mondani a fiataloknak, ha kíváncsiak rá az iskolákban, hogy nagyon vigyázzanak, mert nem biztos, hogy ez a jó, és tisztán is lehet létezni. Csak akkor csináljunk már egy olyan országot is magunk körül, ahol tiszta is tudsz maradni."

Hát, ez az. Azért drogozik, mert Fidesz. Hát persze. Így már minden világos. Később azért jön egy kis cigányozás is, amióta Gyurcsányék a Jobbikkal összeálltak, egy baloldali propagandistánál ne csodálkozzunk, ha ilyeneket beszél:

"A fogvatartottak hatvan-hetven százaléka roma, és ők tényleg másképp viselkednek, más kultúrában nevelkedtek, és megengednek maguknak olyan dolgokat bent, amit mi nem."

A volt indexesek blogja, a Telex tehát kitett magáért. Mindenesetre, nézzünk azért meg egy rövid videót, hogy is zajlik egy ünnep Herczeg Zoltánnál. Csak úgy, végezetül.