Borzalom Győrszentivánon: öt megvadult kutya támadt egy férfire saját házában

mérges kutya vad
Vágólapra másolva!
Öt megvadult kutya támadt rá egy férfire Győrszentivánon, ő súlyosan megsérült, kutyáját halálra marcangolták az állatok - írta a Kisalföld. 
Vágólapra másolva!

Elhanyagolt állatok, rozoga kerítés, alig vagy egyáltalán nem szocializált állatok - ezek is hozzájárulhattak ahhoz, hogy Győrszentivánon a napokban

öt kutya széttépett egy vizslát, gazdáját pedig súlyosan megsebesítette.

A férfit műteni kellett, kétoldali bokatörést szenvedett, jelenleg is kórházban van.

A Kisalföld megkereste a szomszédokat, egyikük azt mondta,

többször jelezték, hogy időzített bomba van az utcában.

A győri önkormányzat állatügyekkel foglalkozó szakembere is járt náluk, korrekten állt az ügyhöz, más kérdés, hogy a jogszabályok rendkívül szűk mozgásteret biztosítanak a hivataloknak" – mondta Szűts Judit.

„Legfőképpen azt kértük, hogy tisztességes kerítést húzzanak fel a szomszédok az öt nagy testű, agresszíven viselkedő kutya miatt. Megjegyzem, ők albérlők, az áldatlan állapotokról a tulajdonos is tudott, mégsem változott semmi. Bízunk benne, hogy most már tényleg normális kerítést emelnek. Nem olyat, mint a mostani tákolmány" - mondta egy másik szomszéd, Sméja Dávid.

Hanyag állattartás

A győri „Szurkolók az Állatkínzás ellen" egyesület tagja, Csillag Balázs a támadást követően járt a helyszínen. „Szörnyű volt látni, mennyire letörtek az édesapa sérülései és a magyar vizslájuk elvesztése miatt.

Az eset iskolapéldája a hanyag állattartásnak, gondolok itt elsősorban a gyenge kerítésre és az ivartalanítás hiányára

- mondta a férfi.

A győri állatvédő hozzátette: az öt nagy testű kutya nem ismeretlen számukra, korábban az oltásuk és csipelésük során már hallottak róluk. „Úgy tudom, az ivartalanítás lehetősége is felmerült, amikor végre eljutottak állatorvoshoz. Ez az azonban végül nem történt meg"- mondta az állatvédő.

A lap megkereste a kutyák gazdáját is, aki nem akart nyilatkozni.

Büntetőeljárás indult

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság gondatlanságból elkövetett, súlyos testi sértés vétség bűncselekménye miatt indított büntetőeljárást.

Címlapi képünk illusztráció!