Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Bosszúból felgyújtotta pécsi albérletét egy nyugdíjas

rendőrszalag, rendőrség, tetthely, támadás, késelés
rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Jelentős kárt okozó rongálással vádolnak a Pécsi Járási Ügyészségen egy férfit, amiért felgyújtotta az albérletét, ahonnan el kellett volna költöznie.
Vágólapra másolva!

Egy 85 éves férfi a feleségével albérlőként lakott egy pécsi családi házban, amit 2019-ben eladtak. Az új tulajdonos többször felszólította a házaspárt, hogy költözzenek el onnan. Mivel a férfi erre nem volt hajlandó, tavaly októberben végrehajtási eljárás keretében végrehajtóval együtt jelent meg a háznál. A házaspár pár nap haladékot kért azzal, hogy legkésőbb október 10-ig el fognak onnan költözni. A férfi nehezményezte, hogy el kell mennkük,

ezért úgy döntött, hogy bosszúból felgyújtja a házat.

A kiköltözés napjának reggelén összepakoltak és mindent kihordtak a kocsiba, amibe a nő be is ült. Eközben a férfi a családi ház középső szintjének helyiségeit, berendezési tárgyait lelocsolta benzinnel és gyufával mindent meggyújtott.

A benzingőz rögtön berobbant és a középső szinten jelentős károkat okozott.

Ezután a férfi, a tervből kihagyott feleségével Pécs határába ment és gyógyszereket vett be, hogy öngyilkos legyen. A pirulákból a nő is bevett. Időközben eltűnés miatt körözni kezdték a házaspár. Még életben voltak, amikor rájuk találtak. A rongálással a férfi több, mint 31 millió forint kárt okozott. A jelentős kárt okozó rongálásért az ügyészek közleménye szerint akár 5 év börtönbüntetést is kaphat.

Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!

Amennyiben Ön akár szóbeli, lelki, fizikai bántalmazás, vagy szexuális erőszak áldozata, joga van a segítséghez! Jelentkezzen bármelyik rendőrkapitányságon, vagy tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívó telefonszámon!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről