Deutsch Tamás: A dollárbaloldali politikusok minden energiájukkal azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak uniós forrásokhoz

Választás 2022, 2022-es magyarországi országgyűlési választás, eredményváró, Fidesz, Bálna, Deutsch Tamás
Deutsch Tamás
Vágólapra másolva!
A magyar politikában tevékenykedő dollárbaloldali politikusok minden energiájukkal azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá a jog szerint nekik járó európai uniós forrásokhoz - jelentette ki Deutsch Tamás, a Fidesz uniós parlamenti képviselője az MTI-nek adott nyilatkozatában kedden Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

A politikus felhívta a figyelmet: hétfőn Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője a lehető legszélesebb nyilvánosság előtt azt a kijelentést tette, hogy "hazafias kötelezettsége megakadályozni, hogy az uniós pénzek megérkezzenek Magyarországra."

Véleménye szerint, "a dollárbaloldal évek óta egyre elszántabban áskálódik a saját hazája ellen, azzal a különbséggel, hogy ezt korábban letagadták".

"Gyurcsány Ferenc néhány héttel ezelőtti rádióinterjújában nyilvánosan bevallotta, hogy nagyon aktívan azon dolgoznak, hogy a magyarok ne juthassanak hozzá forrásokhoz, továbbá azt, hogy az Európai Bizottságnak nem jogi problémái vannak Magyarországgal, hanem politikai nyomást akar gyakorolni. Gyurcsány beismerése után, a dollárbaloldal immáron azzal büszkélkedik, hogy saját hazájuk ellen dolgoznak" - fogalmazott a politikus.

Mint mondta, "egészen gyalázatos ilyen cselekedettel büszkélkedni, már csak azért is, mert a magyar dollárbaloldal az egyetlen olyan ellenzék a 27 európai uniós országban, amelyik azért akar tenni, hogy a saját országa ne juthasson hozzá az uniós fejlesztési pénzekhez."

- mutatott rá.

Deutsch Tamás. Fotó: Csudai Sándor - Origo

Deutsch Tamás szerint Molnár Csaba olyan kijelentéseket tett, amilyenekre csak "gazemberek vetemedhetnek."

- taglalta.

A képviselő szavai szerint,

"a Fidesz és a KDNP európai parlamenti képviselői számára az a hazafias kötelezettség, hogy mindent megtegyenek annak érdekében, hogy a magyaroknak járó európai uniós fejlesztési forrásokat az Európai Bizottság ne tudja politikai okokból jogszerűtlenül visszatartani, és a magyar emberek minél előbb hozzájussanak ezekhez a kifizetésekhez."

"Egyetlen egy dolog érdekli a dollárbaloldalt: saját hatalmi vágyaik. Minél rosszabb helyzetben van Magyarország, annál több politikai mozgásteret remélnek. A magyar polgárok döntő többsége azonban átlát a szitán, és nem engedi meg, hogy ez a törekvés teret nyerjen" - szögezte le Deutsch Tamás.