Bíró elé állítják Deutsch Tamás apósának gyilkosát

rendőrszalag, rendőrség, tetthely, támadás, késelés
rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció)
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Főügyészség ma vádat emelt azzal az 58 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint 2021 decemberében egy óbudai vendégház egyik lakásában vadászkéssel megölte a ház üzemeltetőjét.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a későbbi támadó 2020 májusától lakott egy óbudai vendégház egyik lakásában, de már a beköltözésétől kezdve vita volt közte és a a tulaj között a lakáshasználati díjjal kapcsolatban. A felek között a viszony elfajult, miután a lakást használó férfi 2021 júniusától már egyáltalán nem fizette a lakás után a havi használati díjat.

A ház üzemeltetője a fideszes politikus Deutsch Tamás apósa, a néhai élvonalbeli focista Lazsányi László volt, aki legalább hat felszólítást küldött a férfinak.

Mivel nem változott a helyzet, közölte vele, hogy megszűnt a lakáshasználati joga, úgyhogy vigye el a személyes tárgyait. A férfi nem törődött a felszólításokkal, sőt, 2021 augusztusában még birtokvédelmi eljárást is kezdeményezett Lazsányival szemben.

A felek emellett kölcsönösen feljelentették egymást a rendőrségen.

Az üzemeltető rongálás miatt jelentette fel az albérlőt, mert többször is feltörte a ház, valamint a lakás bejárati ajtaját, és ott töltötte az éjszakát. A legutolsó zártörés éppen a támadás előtti napon történt.

rendőrszalag a tetthelyen (illusztráció) Forrás: Police.hu

Az áldozat 2021. december 3-án újabb feljelentést tett a rendőrségen az előző napi rongálás miatt. Még ugyanezen a napon 18 óra körül az albérlő megint megjelent az óbudai háznál. Vadászkéssel felfeszítette a ház, majd a lakás bejárati ajtaját. Amikor ezt megtudta az üzemeltető, telefonon újabb bejelentést tett a rendőrségen, és felment a lakásba. A két férfi durván összeveszett egymással, ami ezúttal tettlegességig fajult. Az albérlő behúzott egyet az áldozatnak.

Állon ütötte, aztán a vadászkésével többször megszúrta a védekezni próbáló férfit a hasán, vállán és kezén.

Az áldozat a helyszínen belehalt a sérüléseibe. A Fővárosi Főügyészség emberöléssel vádolta meg a most 58 éves támadót, akit korábban letartóztatták, de már bűnügyi felügyelet alatt várja a tárgyalást.