Megtámadtak egy fiatal nőt Újbudán - videó

újbudai támadás
Vágólapra másolva!
Gyorsított eljárásban állították bíróság elé azt a nigériai férfit, aki megtámadott egy fiatal nőt Újbudán és aztán azt a férfit is megverte, aki a nő segítségére sietett. A bűncselekmény egy részét rögzítette egy térfigyelő kamera.
Vágólapra másolva!

Február 12-én kora reggel a 11. kerületi Szent Gellért téri villamosmegállóban egy nigériai férfi angolul útbaigazítást kért egy nőtől. A nő segített neki és elsétált.

A férfi követni kezdte a hazafelé tartó, 24 éves nőt, akihez folyamatosan beszélt, de a nő nem figyelt rá.

A közömbösség felbosszantotta a nigériait. Kiabálni kezdett a nővel, aki ettől annyira megijedt, hogy visszafordult, és felszállt egy villamosra, de azonnal leszállt róla, amikor látta, hogy a férfi követi. Megpróbált elszaladni előle.

A férfi utána futott és a Bartók Béla úton utol is érte a nőt, akinek hátulról megragadta a kezét. Kiabált vele.

A nő megpróbált kiszabadulni a szorításból, de a férfi nem engedte és elkezdte visszafelé rángatni a Szent Gellért tér felé. Pár perc múlva a nő ki tudta tépni a kezét és felhívta az édesanyját, a férfi viszont újra rátámadt. Megfogta mindkét kezét és tovább kiabált vele.

A nő segítségére sietett egy férfi, aki megpróbálta megnyugtatni a támadót és kiszabadította áldozata kezét. A támadó többször arcon ütötte a férfit és a lány után futott.

A nőt az anyja már várta a házuk előtt, így ki tudott szabadulni a férfi karmai közül és bemenekülni az épületbe. A támadót a rendőrség nem sokkal később elfogta.

A nigériai támadót gyorsított eljárásban állították bíróság elé. Beismerő vallomást tett és a részegségével indokolta a viselkedését, amit saját szavai szerint már megbánt. De hiába bánkódott, személyi szabadság megsértése miatt bűnösnek mondták ki, amiért 1 év 2 hónap börtönbüntetésre ítélték, amelynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztették. Az ítélet nem jogerős, az ügyészség súlyosításért, a vádlott Magyarországról történő, határozott tartalmú kiutasítása érdekében fellebbezett.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!