Gyereket támadott meg egy férfi Pécsett

rendőrautó, rendőrség, rendőr, sziréna, villogó, megkülönböztető jelzés, rendőrautó, villogó, fényhíd, kék-piros villogó, villogó kék fényjelzés, autó, illusztráció,
Vágólapra másolva!
Egy pécsi férfi meglátott egy kisfiút, aki egyedül ült az egyik buszmegállóban. Leült mellé, majd belenyúlt a gyerek zsebébe és elvette a pénzét, aztán a telefonját is meg akarta szerezni.
Vágólapra másolva!

A férfi tavaly november egyik estéjén a Vásárcsarnok előtti buszmegálló környékén sétált, amikor észrevette az iskolából hazafelé tartó gyereket.

Elhatározta, hogy megtámadja.

Képünk illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Leült szorosan a fiú mellé, és megkérdezte, hogy mennyi az idő. A fiú elővette a telefonját, és megmondta a férfinak. Ekkor a férfi azt mondta gyereknek, adja oda neki az ezresét, mire azt válaszolta, hogy nincs ezrese. A férfi elkérte a telefonját, hogy felhívhassa az egyik barátját, a fiú azonban azt válaszolta, hogy a telefonjában nincs SIM kártya.

A férfi benyúlt a kisfiú kabátzsebébe, és kivett onnan 200 forintot.

Miután eltette a pénzt, arra kérte a gyereket, hadd nézze meg a telefonját. A fiú kivette a telefont a zsebéből, majd gyorsan felállt és sírva átfutott a másik buszmegállóba. A férfit korábban már ítélték el zsarolás és rablás miatt, a legutóbbi büntetéséből 2020 októberében szabadult. Az ügyészség ezúttal kifosztás miatt emelt vádat a jelenleg letartóztatás alatt álló férfi ellen.