Több száz milliós csalást követtek el magyar férfiak nemzetközi fuvarokkal

kamionos csalás
A lefoglalt parfüm egy része
Vágólapra másolva!
Hat férfi ellen emelt vádat az Esztergomi Járási Ügyészség bűnszövetségben különösen nagy kárt okozó csalás és egyéb bűncselekmények miatt.
Vágólapra másolva!

2019 őszén egy férfi 8 kamiont vásárolt, illetve bérelt egy gazdasági társaság nevében. Ezeknek a vezetéséhez sofőröket vett fel. Megszerezte idegen cégek adatait és azokkal regisztrált több nemzetközi fuvarozásra szakosodott internetes oldalra.

Ezeken az oldalakon összesen 9 fuvart vállalt el, de teljesíteni nem akarta ezeket.

A legsúlyosabb esetben 2020. október 13-án egy németországi telephelyen 62 raklapnyi parfümöt pakoltak fel a hamis rendszámmal ellátott kamionjukra, majd az eredeti, nagy-britanniai cél helyett Magyarországra szállították az árut. Október 18-án éppen egy csornai kamionparkolóban akarták eladni a zsákmányt, amikor megjelentek az esztergomi rendőrök és elfogták őket.

Csak ezzel a fuvarral 215 350 945 forintos kárt okozott a csaló.

A lefoglalt parfüm egy része Forrás: police.hu

Egy másik fuvar során 2019. december 12-én és 13-án, egy szintén hamis rendszámú kamionra, 40 tonna csokoládét pakoltak fel Hollandiában.

A szállítmány eredeti úticélja Törökország lett volna, de ezt is Magyarországra hozták és eladták, amivel több mint 30 millió forintos kárt okoztak.

a férfiaknál talált készpénz egy része Forrás: police.hu

Az ügyészek azt indítványozták, hogy az Esztergomi Járásbíróság az egyezséget kötő férfiak közül egy férfit 7 év fegyházbüntetésre, három férfit 3-3 év börtönbüntetésre, egy férfit két és fél évnyire, míg a hatodik férfit 5 év börtönbüntetésre ítélje. Valamint több évre tiltsák el őket a közügyek gyakorlásától. Továbbá azt is, hogy az egyikükkel szemben 123 382 310 forint, az egyik férfival szemben 1 500 000 forint, a harmadik férfival szemben 800 000 forint, a negyedik férfival szemben 30 000 forint, az ötödik elkövetővel szemben 7 500 000 forint összegben rendeljenek el vagyonelkobzást.