Mankóval vertek halálra egy idős férfit Pécsett

halálra, verte, mankóval, mankó, verekedés, gyilkosság
Vágólapra másolva!
Halált okozó testi sértéssel vádolnak egy férfit a Baranya Vármegyei Főügyészség amiatt, mert a mankójával halálra verte a lakótársát.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint gyilkos és áldozata egy szobában lakott bérlőként egy pécsi munkásszállón. Az egyikük egy idős, gyenge ember volt, aki járni is csak mankóval tudott.

ezzel a mankóval öltek meg egy idős férfit Pécsett 2022. júniusában Forrás: Magyarország Ügyészsége

Tavaly júniusának egyik reggelén lakótársa nagyon részegen belekötött az idős emberbe. A vita hevében a szavakkal inzulált áldozat fejen ütötte a támadót, amitől a férfi a földre esett a Pécsi Járási Ügyészség Origónak küldött közleménye szerint.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

A részeg felkelt és meglökte a lakótársát, majd elvette a mankóját elvette, és egész testén ütötte-verte. Négyszer a fején találta el. Az idős férfi kiabálását meghallották a társasházban lakók. Egy ember lefogta a támadót, amíg a többiek a mentőket és a rendőröket riasztották.

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az idős ember kórházba került, de másnap belehalt a sérüléseibe. A férft letartóztatták halált okozó testi sértés gyanúja miatt. Ha bűnösnek találják, akár 8 év börtönbüntetést is kaphat.