Kétezer busó űzi el idén a telet

Busójárás, Mohács, 2022
Vágólapra másolva!
Száznegyvennél is több program várja majd a február 16-án kezdődő busójáráson a mohácsiakat és a városba érkezőket. És persze nem mellesleg a maszkosok is: a hírek szerint csaknem kétezren űzik majd idén a telet.
Vágólapra másolva!

Már csak néhány hét, s február 16-tól hat napon át ismét a busóké lesz a város, vendégek tízezreit várják a mohácsi télűzésre.

A hatnapos rendezvény forgatókönyve elkészült, több mint száznegyven - többségükben ingyenes - program várja majd a látogatókat.

Na és persze a főszereplők, a busók és más maszkások is, ők a hírek szerint csaknem kétezren lesznek.

Kétezer busó űzi el idén a telet. Fotó: Koncz Márton - Origo

A várostól mintegy négyszáz népművész, iparművész, kézműves, vendéglős kap engedélyt árusításra, így bizonyára mindenki találhat kedvére való vásárfiát, és étlen-szomjan se marad senki. Tekintettel arra, hogy esztendőről esztendőre nő az érdeklődés a busójárás iránt, egyre többen érkeznek az eseményre, ezért már korábban is több olyan változtatást végrehajtottak a szervezők, amelyek azt a célt szolgálták, hogy elkerüljék, hogy egy-egy időpontban egy helyre koncentrálódjon a tömeg.

Ezt megelőzendő a Széchenyi tér, a Deák tér és a Busóudvar mellett a Szerb templom, a Selyemgyár udvarán is felállítottak szabadtéri színpadot, ahol a többi helyszínhez hasonlóan LED-falon is lehetett követni az eseményeket, ez idén is így lesz.

Újdonság, hogy idén a piacon is tartanak rendezvényeket - írja a Blikk.