Bitcoinnal fizettek a darkweben a kokainért

Vágólapra másolva!
Darkweben keresztül rendelt kokaint, kannabiszt, speed port és extasy tablettákat egy Bács-Kiskun megyei bűnszervezet, majd bitcoinnal fizették ki, ezután kiporciózva eladták Kecskeméten és környékén.
Vágólapra másolva!

A vádirat szerint a hét fős banda, öt férfi és két nőkorábban együtt dolgoztak. Többen már akkor is drogfüggők voltak. Mivel sokat költöttek drogora, 2018 májusán elhatározták, hogy ezután nagyobb tételben veszik meg azt, és egy részét eladják a barátaiknak, ezáltal az kevesebbe kerül nekik. Ezután rejtett internetes oldalakon,

a darkweben rendeltek nagy mennyiségben többfajta drogot. Hogy titokban maradjon az ügy, a drogot névtelenül, virtuális valutával, azaz bitcoinnal fizették ki.

Két férfi együtt választotta ki a drogokat, főként LSD bélyegeket, speed port és extasy tablettákat rendeltek. Egyikük a megrendelést és a futárszolgálatok segítségével kiszállított csomagok átvételét intézte, míg a beszerzett drogokat a pénzügyi hátteret biztosító társa lakásán közösen végezték. A drogot nem mindig kapták kézhez, mert a NAV Repülőtéri Igazgatósága tíz esetben lefoglalta.

Forrás: Ügyészség

A darkweben kívül két másik nagykereskedő is szállított számukra drogot, majd ezután azt szűk baráti körükben 1.500-3.000,- Ft/gramm áron értékesítették. A dílerkedésben ekkor már heten vettek részt.

A két férfi 2018 júniusától közel másfél év alatt, az általuk működtetett szervezeten majdnem

8 kiló amfetamint, 6000 darab extasy tablettát és LSD bélyeget adott el, amellyel több, mint 40 ezer forintot kerestek.

A kecskeméti rendőrök átkutatták a férfiak lakásait és autóit, melynek során drogokat, mérlegeket, simítózáras tasakokat, kémcsöveket és örlőket is lefoglaltak.

A bűnözői csoportot létrehozó egyik férfi emellett a darkweben hamis 50 Eurós bankjegyeket is rendelt,

amiket azonban még azelőtt lefoglaltak, hogy kézhez kapta volna. Emiatt pénzhamisítás kísérlete miatt is felelnie kell.

Az ügyészség a bűnszervezet tagjait kábítószer-kereskedelemmel vádolja, és fegyházbüntetés kiszabását, illetve vagyonelkobzást javasolt.